1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Nástenné dekorácie

Fotoobrazy do spálne a obývačky – odhaľte moderné a originálne usporiadanie a nechajte sa inšpirovať ku zmene!

ako si vybrať obraz do spálne

Fotoobrazy patria medzi najobľúbenejšie dekorácie v interiérovom dizajne. Sú originálne a vďaka vysokokvalitnej tlači sú krásnou výzdobou spálne alebo obývacej izby. V tejto sezóne budú dekorácie tiež hrať prvé husle, no nielen samotné usporiadanie stien, preto by sme mali zvoliť vhodnú farbu, potlač, veľkosť a užiť si jedinečný dizajn interiéru.

Ako si vybrať obraz do spálne?

Spálňa je miestnosť, ktorá má rada rozmanitosť. V závislosti od dostupného priestoru môže plniť len úlohu spálne. Niekedy je však spojená s obývacou izbou, a potom je vhodné zvoliť obraz, ktorý sa hodí k celkovému štýlu miestnosti.

Čo bude tento rok v móde?

Ako v spálni, tak aj v obývacej izbe budú vítané farby zeme – teplou karamelovou škoricou počínajúc a hlbokou, pastelovo šedou farbou končiac. Mätovozelená a sýto tmavomodrá sa budú skvelo vynímať ako doplnky k pohovkám alebo kreslám s velúrovým čalúnením. V tomto štýle budú dobre vyzerať veľké obrazy na stenu do obývacej izby s botanickým motívom. Veľké zelené listy alebo bambusové výhonky dokonale doplnia celý dizajn interiéru a vdýchnu mu charakter. Teplé i tlmené farby krajiny sú krásne, ale veľmi pokojné a neutrálne, preto potrebujú kontrastný doplnok, ktorý oživí moderný interiér.

 
módne salónik
 
dekorácia do spálne
 
dekorácia do obývacej izby
 
obrazy do spálne
 

Ďalším módnym doplnkom budú kvety, a to nielen živé, ale aj... tie umelé! Sušené kytice kvetov alebo obilných klasov sú jednou z najžiadanejších interiérových dekorácií v roku 2021. V minulom roku si znovu získali priazeň dekoratívne fototapety lúky s motívmi poľných kvetov. V tomto roku budú kvety kvitnúť nielen na stenách alebo v kvetináčoch, ale aj v celom priestore. Ako doplnky kvetinového usporiadania obývacej izby alebo spálne sa perfektne osvedčia kvetinové vankúše, kvetinové prikrývky a sviečky s intenzívnou vôňou.

Milovníci loftových interiérov budú mať možnosť sa predviesť. V tomto roku stavte na eleganciu a modernosť, kombináciu prútia, hliníka a skla. To všetko sú nápady pre obývaciu izbu alebo kuchyňu. Kovové okraje a doplnky sú elegantné a dobre sa kombinujú s loftovým usporiadaním. Nezvyčajné kombinácie prútia a skla sú nápadom na moderný a ekologický nábytok do obývacej izby alebo spálne.
Prečítajte si tiež článok Interiérový dizajn – trendy 2021, v ktorom nájdete ešte viac inšpirácií!

Ako zavesiť päťdielny obraz?

Jednou z najčastejšie kladených otázok je otázka, ako zavesiť triptych a viacdielne obrazy. Skutočne sa môže zdať, že montáž niekoľkých obrazov môže byť náročnejšia, ale opak je pravdou a určite sa ničím nelíši od montáže jedného fotoobrazu. Ku každému obrazu dodávame prívesky, ktoré musia byť upevnené na vnútornej strane. Pamätajte pri tom, že pružinové prívesky by mali byť umiestnené v spodnej časti obrazu. Plnia totiž ďalšiu funkciu, a to pridržiavanie obrazu bez rámov. V prípade montáže päťdielneho obrazu opakujte túto činnosť pri každej jeho časti a vytvorte z nich na stene konzistentný vzor. Najjednoduchšie bude, ak celý vzor vytvoríte na podlahe, a to ešte pred montážou, a až potom pristúpite k montáži obrazu na stenu.

V akej výške zavesiť obrazy?

Po prvé – mimo dosahu detských ručičiek. Sklenené a akrylové obrazy sú v istom zmysle bezpečné, pretože aj keď spadnú zo steny, praskajú vo vnútri, a nie smerom von, čo minimalizuje riziko poranenia. Je však lepšie vyhnúť sa situáciám, kedy by mohlo dôjsť k nehode.

módne spálne

Po druhé – vo vhodnej výške – to znamená, že v dosahu rúk, aby bolo možné ľahko a rýchlo odstrániť obraz zo steny v prípade potreby. Nástenné dekorácie by nemali byť len jedinečnou výzdobou interiéru, ale mali by tiež byť dostatočne funkčné, aby ich bolo možné premiestňovať z miesta na miesto.

Po tretie – obrazy by mali byť zavesené na mieste, kde okrem nich nebudú žiadne iné nástenné dekorácie, aby interiér nepôsobil stiesnene. Ak zavesíte obraz nad pohovkou, potom bude najlepšie dodržať aspoň metrový odstup od pohovky, aby obraz vyzeral dobre.

Sklenené dekorácie do obývacej izby a spálne

Sklenené dekorácie do obývacej izby a spálne, to sú nielen figúrky, sviečky alebo kvetináče, ale aj moderné obrazy na skle. Sklenené obrazy sú vyrobené z tvrdeného skla s hrúbkou 4 – 6 mm s potlačou v najvyššej kvalite. Obraz na skle je odolný voči mechanickému poškodeniu a poškriabaniu a potlač nevybledne a neopotrebuje sa ani po dlhej dobe používania. Vďaka týmto faktorom sú sklenené nástenné dekorácie veľmi obľúbené.

dekorácia do módneho obývačky

Fotoobrazy – ľahké a moderné obrazy na plátne

Rovnako obľúbené ako sklenené dekorácie na stenu sú obrazy na stenu na plátne canvas. Ľahké, pripomínajúce tradičné maľované obrazy, plátno je skutočnou revolúciou na trhu s dekoráciami! Obrazy na plátne môžu byť ľubovoľne premiestňované z miesta na miesto, sú ergonomické a odolné, nemusia sa vkladať do rámu. Obrazy canvas budú originálnym doplnkom do detskej izby, obývacej izby alebo kuchyne.
Dúfame, že sa vám naše podnety a nápady týkajúce sa interiérového dizajnu pozdávajú, a že vďaka nim dokážete efektívne zmeniť váš interiér.


AKO ZARIADIŤ OBÝVACIU IZBU S KUCHYŇOU?

AKO ZARIADIŤ MALÚ SPÁLŇU? POZRITE SI NAŠE NÁPADY!

AKO ZARÁMOVAŤ OBRAZ?

Čítajte tiež:
Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor
22.04.2024

Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor

Obývacia izba sa vyvíja ako plátno pre osobné vyjadrenie, miesto stretnutí, kde sa zdieľajú príbehy a uchovávajú spomienky. Silu tapiet pri premene tohto priestoru nemožno podceňovať. Udáva tón, ovplyvňuje náladu a pôsobí ako odraz osobného štýlu.

viac
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac