1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sprievodca

HODINY NA SKLE VYBERTE SI SVOJ

modré hodiny

Počas renovácie kuchyne sa obvykle zameriavame na dobre zhotovený projekt, výber nábytku a spotrebičov pre domácnosť. Na jednej strane stojí za to si premyslieť vhodné zariadenie priestorov, ale aj farebné prevedenie. Na druhej strane – počas renovácie sa všetko mení, takže posledným prvkom výzdoby, na ktorú myslíme počas rekonštrukcie kuchyne, je vybavenie a doplnky. Bohužiaľ, často sa stane, že nesprávne zvolené doplnky a vybavenie kazia zamýšľaný WOW efekt.

Našťastie sú tu univerzálne doplnky, ktoré sa osvedčia v každej kuchyni, a navyše sú natoľko funkčné, že tento nákup nikdy nebudete ľutovať. Hovoríme tu o hodinách na skle, ktoré okrem dekoratívnej funkcie plnia aj úžitkovú funkciu.

Prečo je nutné mať hodiny v každej kuchyni? Zamyslite sa nad tým, koľkokrát siahate pre mobil, keď kontrolujete dĺžku varenia polievky alebo cestovín? Koľkokrát ste zašpinili obrazovku telefónu počas prípravy cesta na pizzu? Ak počas pečenia môžete nastaviť automatický alarm v rúre, potom počas varenia potrebujete sklenené nástenné hodiny.

Hodiny na skle majú veľa nesporných výhod, vďaka ktorým vám budú dobre slúžiť dlhé roky. Okrem estetických vlastností sú aj trvácne, takže im nevadí horúca para pri varení jedla, ale ani náhodný náraz do ciferníku. Na každom ciferníku sú výrazné čísla, a teda aj seniori nebudú mať problémy s prečítaním hodín. Široký výber sklenených hodín je ideálnou voľbou pre moderné, minimalistické, priemyselné, ale aj nežné, ženské priestory. Hodiny na skle sú samy o sebe dekoráciou, ale môžu byť tiež zakomponované do kompozície nástenných obrazov.

Motívy ovocia, zeleniny, korenín a kávových šálok sa výborne osvedčia v tradičnej kuchyni. Pre minimalistov odporúčame ciferníky hodín na skle v čierno-bielych farebných schémach. Motívy neopracovaného dreva a cestovanie budú krásnym doplnkom kuchyne v rustikálnom štýle. Kvetinové motívy odporúčame do nežných interiérov s prevažujúcou čiernou alebo bielou farbou. Ak dávate prednosť výrazným detailom, zvoľte tmavé hodiny na skle (napriek tmavým farbám bude ciferník dobre čitateľný).

Kuchynské vybavenie a doplnky sú dôležitou, ale často prehliadanou súčasťou výzdoby miestností. Nemá cenu sa rozhodnúť pre nákup, pri ktorom si nebudete istí. Počas renovácie kuchyne stojí za to nájsť si trochu času a vybrať si vybavenie, ktoré nielen doplní celú kompozíciu, ale bude pekné a  funkčné.

Čítajte tiež:
Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor
22.04.2024

Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor

Obývacia izba sa vyvíja ako plátno pre osobné vyjadrenie, miesto stretnutí, kde sa zdieľajú príbehy a uchovávajú spomienky. Silu tapiet pri premene tohto priestoru nemožno podceňovať. Udáva tón, ovplyvňuje náladu a pôsobí ako odraz osobného štýlu.

viac
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac