1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Nástenné dekorácie

Obrazy do spálne a obývačky – aký motív, typ a veľkosť obrazu vynikne vo vašom interiéri?

obraz do loznice

Obrazy na stenu sú obľúbeným a moderným interiérovým doplnkom. Stojí za to ich použiť v každodennom usporiadaní obývačky a spálne. Aký motív, typ a veľkosť obrazu teda vynikne vo vašom interiéri? Čomu sa vyhnúť, čo bude v tejto sezóne módne?

Typy obrazov na stenu – ktorý si vybrať?

Sklenené obrazy sú vyrobené z tvrdeného skla, ktoré je odolné proti poškriabaniu, vysokej teplote a vlhkosti. Tento typ obrazov sa odporúča do kuchyne a kúpeľne, čiže do najnáročnejších miestností, pokiaľ ide o usporiadanie. Vlhkosť v kúpeľni nepoškodí obraz na skle, rovnako ako ho nepoškodia vysoké teploty v kuchyni. Vďaka odolnosti proti poškriabaniu zostane sklenený obraz po dlhú dobu v nezmenenom stave.

Aký obraz si vybrať do obývačky?

Akrylové obrazy sú rozhodne oveľa ľahšie ako sklenené obrazy, ale ľahšie sa poškriabu a nie sú také odolné voči škodlivým podmienkam v kuchyni alebo v kúpeľni. Obrazy na akrylovom skle budú originálnou výzdobou obývačky alebo spálne. Zavesené mimo dosahu malých detí sa nepoškriabu a nepoškodia. Obrazy na akrylovom skle sú ľahšie ako sklenené obrazy, takže ich môžete bez akýchkoľvek obáv zavesiť na nosné steny.

 
typy obrazu na stenu
 
typy obrazu na stenu
 
jaky obraz si vybrať do obyvacej izby
 

Aký obraz si vybrať do spálne?

Obrazy na plátne sú ľahké, nevyžadujú použitie rámov, a na dotyk pripomínajú tradičné plátno. Tieto tri prednosti rozhodujú o tom, že sa najlepšie osvedčia ako dekorácia v detskej izbe. Aj keď obraz spadne zo steny, čo je naozaj ojedinelé, je taký ľahký, že by sa nemal poškodiť. Moderné obrazy canvas sa dobre osvedčia tiež v spálni, a to nad posteľou. Vďaka tomu, že sú ergonomické, ich montáž trvá len niekoľko minút a zaberajú na stene len málo miesta. Deti majú rady farby, a preto venujte pozornosť motívom v intenzívnych farbách. V spálni budú fungovať ako kvetinové vzory, tak i abstrakcia. Ak je vaša spálňa zariadená v škandinávskom štýle, prelomte ju farbou, ktorá vdýchne interiéru charakter.

 
jaky si vybrať obraz do spalne
 
jaky si vybrať obraz do spalne
 
dekorácia do spálne
 

 

Obrazy 3D do spálne – nový rozmer dekorácií

3D dekorácie môžu byť použité v interiéri rôznymi spôsobmi, tiež ako obrazy na stenu. Tieto obrazy sa odporúčajú najmä pre malé miestnosti, ktoré nemajú hĺbku. Tento nenápadný krok často umožní optické zväčšenie priestoru. Návrh pre tých, ktorí ocenia predovšetkým romantickú atmosféru – obrazy akty do spálne – trochu okorenia interiér. 3D obrazy do spálne s kvetinovým motívom sú skvelým návrhom do spálne dospievajúceho dievčaťa.

Čiernobiele obrazy do spálne

Módny trend kontrastných farieb pretrváva nepretržite už niekoľko rokov. Odporúča sa najviac kombinácia čiernej a bielej, ktorá je považovaná za jednu z najelegantnejších farebných kombinácií. Niet divu, interiéry milujú kontrasty. Čiernobiele obrazy budú vyzerať dobre ako v spálni, tak aj v obývacej izbe alebo v kuchyni. Abstraktné a kontrastné akcenty sú tým pravým pre minimalistov, ktorí väčšinou v každodennej štylizácii interiéru používajú čiernu a bielu farbu.

čiernobiely obraz do spalne

Obrazy v rámoch do obývačky

Obrazy v rámoch sú rozhodne vhodné pre tradicionalistov. Krásne maľované portréty alebo krajiny doplnia štylizáciu interiérov v štýle shabby chic alebo vintage. Žijeme v dobe, keď veci z tzv. druhej ruky majú v interiérovom dizajne čoraz väčší význam. Staré obývacie steny z čias Poľskej ľudovej republiky, krištáľ a kreslá získavajú nový život pri zariaďovaní obývačky alebo spálne vo vintage štýle. Ak máte vo svojej zbierke nábytok po prarodičoch, skúste ho použiť v interiérovom dizajne. V takto zariadenej obývačke zaručia obrazy v rámoch retro šmrnc a eleganciu!

Moderné obrazy do obývačky

Na jednej strane je vintage štýl stále „in“, na druhej strane sa výrazne prejavuje trend interiérového dizajnu v modernom štýle, ktorý s klasikou nemá nič spoločné. Aké doplnky a dekorácie si vybrať do modernej obývačky? Moderný štýl používa nevšedné materiálové kombinácie, ako je napríklad prútený stôl so sklenenou doskou alebo kovová konštrukcia s doskou vyrobenou z dreva. V modernom štýle vládnu jednoduché formy, ako sú obdĺžniky alebo štvorce.

jaky obraz si vybrať do obyvacej izby

Nie je tu priestor pre luxus a bohaté doplnky. Jednoducho v loftovom štýle žiadne sofistikované vzory. V poslednej dobe sa v obývačkách začali objavovať dekorácie z kovu (predovšetkým z lesklého hliníka), ktoré sú v kombinácii s bielym alebo krémovým prostredím vkusné a elegantné. Obrazy do obývačky v modernej klíme sú skôr decentnejšie, udržiavané v neutrálnom farebnom prevedení. Vyberte si sklenené alebo akrylové obrazy do obývačky zariadenej práve v tomto štýle.

Nechajte sa inšpirovať a vytvorte jedinečný interiér, kde sa budete cítiť pohodlne.


FOTOOBRAZY DO SPÁLNE A OBÝVAČKY – ODHAĽTE MODERNÉ A ORIGINÁLNE USPORIADANIE A NECHAJTE SA INŠPIROVAŤ KU ZMENE!

INTERIÉROVÝ DIZAJN – TRENDY V ROKU 2021

AKO ZARIADIŤ OBÝVACIU IZBU S KUCHYŇOU? 

Čítajte tiež:
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac
Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky
28.11.2023

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Predvianočné obdobie je najkrajším obdobím roka. Tmavé večery osvetľujú krásne vianočné ozdoby, v obchodoch sa objavujú inšpirácie a nápady na originálne darčeky a my prehľadávame stránky s receptmi, aby sme vybrali tie najlepšie a prekvapili tak našich hostí.

viac