1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Kuchyne

Vzorované kuchynské panely – trendy roka 2020

Aj keď najnovšie trendy zdanlivo zažívajú návrat k tlmeným a pokojným tónom, detailom, ktorý prekoná neutrálne a tmavé farby, budú odvážne vzory. Obzvlášť dobre sa v tejto sezóne vynímajú vzorované kuchynské panely.

trendy

Doteraz boli nápadné, výrazné vzory vnášané do výzdoby interiérov v podobe doplnkov – vankúše, prikrývky, podšálky, obaly na kvetináče. V tejto sezóne sa vzorované kompozície stali konečne stredobodom záujmu a boli docenené. Nebojte sa kombinovať výrazné detaily s jednotným farebným celkom. Práve vďaka nim získa interiér jedinečný charakter. Prečo sa práve v kuchyni ujali neobvyklé geometrické kombinácie najviac?

Kuchyňa je dôležité miesto v našich domovoch. Trávime tu väčšiu časť dňa. Pripravujeme jedlo, pijeme voňavú kávu a vedieme rozhovory s našimi najbližšími. Súčasný trend je výsledkom spájania kuchyne a obývačky, ktorý zapríčinil, že sa kuchyňa stáva najdôležitejším miestom v každom domove. To znamená, že by mala vynikať originálnou výzdobou a súčasne ladiť s celou kompozíciou obývacej izby alebo jedálne.

Minimalistický škandinávsky štýl neaplikuje farebné dekorácie, iba klasickú kombináciu bieleho nábytku s drevenými doplnkami. Loftový štýl, kde prevláda kombinácia dreva a kovu, umožňuje kovové akcenty v tmavých farbách. Vzory sú kompromisom medzi strohým, ťažkým štýlom interiérov a optickou ľahkosťou. Práve vzory túto sezónu diktujú štýl interiérov. Máme pre vás niekoľko inšpirácií, ktoré vás presvedčia, že by ste pri zariaďovaní vašej kuchyne mali experimentovať:

1. Púčiky ruží

Sklenený kuchynský panel Pastelové púčiky ruží – ruže sú jedným z najkrajších motívov, ktoré vytvorila samotná príroda. Jemné a ženské, vnášajú do interiérov trochu pastelovej čerstvosti a opticky ich rozjasňujú. Žiarivá, kontrastujúca ružová prelomí monotónnu bielu v kuchyni zariadenej v škandinávskom štýle a vnesie do nej živé farby.

2. Zlaté dvadsiate roky

Sklenený kuchynský panel Zlatá abstrakcia – pretože už o rok vstúpime do nových dvadsiatych rokov, a tak stojí za to si už dnes zaspomínať na večierky v štýle  Veľkého Gatsbyho. Budú mať nové dvadsiate roky rovnaký pôvab a štýl? Určite sa môžete vrátiť k dobre známej a milovanej klasike, ak chcete do interiéru vniesť trochu luxusu.

3. Čiernobiele variácie

Sklenený kuchynský panel Čiernobiele lístie predstavuje najmódnejšiu kombináciu sezóny vďaka kontrastným farbám. Bude vyzerať skvele ako vo svetlých, tak aj v tmavých interiéroch. Štýl jin-jang je ďalší, zásadný trend v zariaďovaní interiérov v roku 2020 nielen v súvislosti s dekoráciami, ale aj doplnkami.

 

Čítajte tiež:
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac
Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky
28.11.2023

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Predvianočné obdobie je najkrajším obdobím roka. Tmavé večery osvetľujú krásne vianočné ozdoby, v obchodoch sa objavujú inšpirácie a nápady na originálne darčeky a my prehľadávame stránky s receptmi, aby sme vybrali tie najlepšie a prekvapili tak našich hostí.

viac