1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Inšpirácia

Tapety do tmavých chodieb a predsiení: ako si vybrať a vytvoriť správny interiér

Tapety do tmavých chodieb a predsiení

Keď vstupujete do domu po dlhom dni v práci, prvé miestnosť, ktorú vidíte, je predsieň. Už ste niekedy premýšľali, aké je dôležité, aby táto miestnosť na vás urobila dobrý dojem? A či chodba, tento na prvý pohľad nepodstatný prvok každého bytu, môže byť výnimočným dekoratívnym prvkom? Áno! Kľúčom je správny výber tapety.

Chápanie priestoru: tmavá chodba a predsieň

Predsieň a chodba sú priestory, ktoré sú vizitkou bytu, bohužiaľ často prehliadané pri zariaďovaní domu. Ich zariadenie je nesmierne dôležité - vytvárajú prvé dojmy. Preto by sme im mali venovať viac pozornosti pri zariaďovaní nášho domova. Najväčším problémom takýchto miestností je, že v úzkej predsieni alebo v malých bytoch zvyčajne chýba svetlo, v dôsledku čoho môžu pôsobiť ešte menšie. Ako im teda dať neopakovateľný charakter? Pomocou tapiet!

Prečo sú tapety dôležité pri aranžovaní interiérov?

Tapety zohrávajú kľúčovú úlohu pri aranžovaní interiérov. Vďaka rozmanitosti vzorov a farieb môžu úplne zmeniť charakter miestnosti, pridať jej hĺbku a originalitu. Vyberajúc správnu tapetu, môžeme jednoducho zdôrazniť štýl, v akom je naše bývanie zariadené, a tiež zakryť isté nedokonalosti architektúry.

Tapety do tmavých chodieb a predsiení

Ako dobre vybrať tapetu pre malú a úzku predsieň

Pri výbere farieb a motívov tapiet sa oplatí riadiť tromi základnými pravidlami:

  • Prvé je pravidlo kontrastu - ak sú nábytok tmavé, tapety by mali byť svetlé, a naopak;
  • Druhé je pravidlo harmónie - farba a vzor tapiet by mali ladit s ostatným zariadením;
  • Tretie je pravidlo proporcií - veľké vzory sa najlepšie hodia na veľké steny, zatiaľ čo malé na malé.

Výber tapety do malej a úzkej predsieni môže byť nemalou výzvou. Na čo si dať pozor? Predovšetkým na farbu - svetlé farby opticky zväčšia priestor, zatiaľ čo tmavé ho môžu opticky zmenšiť. Čo sa týka vzorov, oplatí sa rozhodnúť sa pre tie jemné a nie príliš krikľavé, napríklad vzor v drobné kvety alebo svetlé pruhy, aby nepôsobili príliš zaťažujúco na interiér. Môžeme sa tiež rozhodnúť pre jednofarebné tapety a ozdobiť našu predsieň plagátmi alebo obrazmi, ktoré ľahko a rýchlo môžeme zmeniť.

A sú fototapety tiež dobrým výberom do predsieni? Samozrejme! Vďaka nim môžeme premeniť našu predsieň na pravú galériu umenia! Avšak nezabúdajme na rovnováhu - príliš veľké a intenzívne fototapety môžu interiér príliš zaťažiť.

Moderné tapety do predsieni: nájdite svoje ideálne dopasovanie

Zamýšľate sa, aké tapety sú momentálne v móde? Medzi najpopulárnejšie trendy patria tapety s tropickými listami, pruhované, s geometrickými vzormi, ale aj tapety v štýle vintage, v klasickej verzii. Samozrejme, nemusíte slepo nasledovať módu - vyberajte také tapety, ktoré najviac zodpovedajú vášmu vkusu a zariadeniu vášho bytu.

Tapety do tmavých chodieb a predsiení

Tropické listy, geometrické vzory a iné moderné tapety

V našom sortimente nájdete moderné tapety do predsieni. Medzi mnohými potlačami ako abstrakcie, mramor, betón, vzor v tehle, či prírodné drevo sú moderné aj tapety s rastlinnými motívmi, ako sú kvety, alebo najmä s tropickými listami. Takáto tapeta oživí každú miestnosť, pridáva jej exotický charakter. Geometrické vzory sú tiež hitom - dodajú interiéru modernosť a originalitu. Ale to nie je všetko!

Škandinávsky štýl - svetlé farby a jednoduché vzory

Škandinávsky štýl je jeden z najmodernejších trendov posledných rokov. Vyznačuje sa svetlými farbami, jednoduchými vzormi a minimalizmom. Tapety v tomto štýle sa krásne hodia nielen do spálne alebo obývačky, ale aj do chodby. Vďaka jemným, horizontálnym potlačiam na tapete môžeme dosiahnuť, že náš malý chodník vizuálne predĺžime. Rovnakým princípom budú fungovať aj vertikálne čiary - tie spôsobia, že náš predsieň sa bude zdať oveľa vyššia, než je v skutočnosti.

Nástenné tapety - aký materiál je najlepší do predsieni

Stalo sa vám niekedy, že čerstvo umytá tapeta už po niekoľkých dňoch bola zas špinavá? Alebo jej čistenie vám robilo ťažkosti? Ak áno, moderné zmyvateľné tapety sú ideálnym riešením práve do vašej predsieni! Chodba je miesto, kde sa veľmi rýchlo a často objavujú nečistoty na všetkých povrchoch. Steny nie sú výnimkou! Preto potrebujú dobrú ochranu. Vinyl zmyvateľná tapeta sa vyznačuje veľkou odolnosťou proti poškodeniu a je ľahko umývateľná, vďaka čomu je vždy mimoriadne estetická a krásne vyzerá.

Tapety do tmavých chodieb a predsiení

Ako čistiť vinyl tapetu v chodbe - tipy a triky

Ako si poradiť so znečistením na vinyl tapete? Kľúčom k účinnému čisteniu tapiet je rýchlosť. Čím skôr zareagujete na znečistenie, tým ľahšie ho odstránite. Použite jemný detergent a mäkkú vlhkú handričku, potom pretrite znečistené miesto. Pamätajte, aby ste netreli príliš silno, aby ste netapetu nepoškodili. Čím skôr sa pustíte do práce, tým ľahšie bude čistenie.

Aká tapeta do malej predsieni? Konečné odporúč

Výber tapety do predsieni nie je malou výzvou, ale vďaka našim tipom sa vám to určite podarí. Pamätajte na pravidlá výberu farieb a vzorov, a tiež na praktickosť - moderná tapeta by mala byť nielen pekná, ale aj ľahko čistiteľná. Vďaka tomu bude váš predsieň alebo chodba nielen módnym, ale aj funkčným.

Čítajte tiež:
Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor
22.04.2024

Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor

Obývacia izba sa vyvíja ako plátno pre osobné vyjadrenie, miesto stretnutí, kde sa zdieľajú príbehy a uchovávajú spomienky. Silu tapiet pri premene tohto priestoru nemožno podceňovať. Udáva tón, ovplyvňuje náladu a pôsobí ako odraz osobného štýlu.

viac
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac