1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sezónne dekorácie

5 nápadov na letnú výzdobu interiérov

Leto je blízko, aj keď tento rok bude vyzerať inak ako doteraz. Dúfajme, že sa teplé dni dostavia, avšak väčšina z nás strávi vysnívanú dovolenku na čerstvom vzduchu vo svojej vlastnej záhrade. Ako si spestriť toto letné obdobie? Zoznámte sa s 5 nápadmi na letnú výzdobu interiérov.

letné dekorácie

Ako rozjasniť tmavú obývaciu izbu?

Jedným z osvedčených spôsobov, ako opticky rozjasniť interiér a získať priateľský priestor, je zaviesť svetlé doplnky, ako sú napríklad nástenné obrazy alebo vankúše. Aké dekorácie zvoliť, aby sme sa vyhli skľučujúcemu efektu? Svetlé obrazy na skle s motívom západu slnka sú skvelou voľbou! Západy slnka sú univerzálnym dekoratívnym motívom, ktorý vytvorí v každom priestore čarovnú atmosféru.
Letné západy slnka v horách sú najkrajšie a zanechávajú najviac spomienok. Prvým nápadom na letnú zmenu interiéru preto budú obrazy s motívom zapadajúceho slnka.

Rastlinné motívy sú stále obľúbenejšie

Vzhľadom k tomu, že nás rok 2020 uzavrel v našich domovoch, stále ochotnejšie siahame po živých rastlinách a rastlinných motívoch, ktorými zdobíme interiéry. Mestská džungľa je novým a stále obľúbenejším trendom v dekoratérstve, ktorý tu bude s nami ešte dlho. Vyberte si teda vhodné nástenné obrazy s botanickým motívom do vašej obývacej izby a vychutnajte si všadeprítomnú zeleň vo vlastnom dome.

Kvetinové púčiky rozžiaria interiér

Kvetinové motívy sú v tejto sezóne absolútnou nutnosťou. Jemné a nežné kvety zjemnia strohý charakter interiéru a oteplia ho. Kvety sú atribútom ženstva, preto veľmi dobre fungujú v obývacej izbe alebo v kuchyni, ktoré tým získajú optickú ľahkosť. Môžete ich tiež využiť v spálni alebo v detskej izbe. Obrazy na skle s motívom kvetinových pupeňov sú ideálnou voľbou na leto!

Intenzívne farby prelomia jednotvárnosť

Prebytok intenzívnych farieb spôsobí, že interiér bude skľučujúci a bez charakteru. Ak však váš interiér pôsobí svetlým, neutrálnym tónom, skúste prelomiť túto optickú jednotvárnosť sýtou purpurovou alebo oranžovou farbou. Aké farebné doplnky zvoliť na dosiahnutie optimálneho efektu? Zvoľte si samostatné dekoratívne doplnky, ako sú napríklad nástenné obrazy, vankúše, poťahy na pohovky alebo kreslá. Nebojte sa experimentovať s odvážnymi farbami! Je v nich veľký potenciál.

Šum morských vĺn, spev vtákov alebo morské motívy v obývacej izbe

Ako sa vyrovnať s tým, že prázdninové šialenstvo sa zdá byť v nedohľadne? Pomôžu vám s tým morské dekorácie, napríklad akrylové obrazy s motívom morského pobrežia, ozdobné mušle alebo hviezdice. Morskú atmosféru môžete veľmi ľahko nastoliť aj vo vašom interiéri, a to pomocou poťahov na vankúše s kotvou alebo už spomínanými nástennými obrazmi. Pohľad na vodu upokojuje a pomáha utriediť si myšlienky. Dúfame, že sa vám naša letná inšpirácia budú páčiť!

_____________________________________________________________________________________

SKLENENÉ OBRAZY VS. OBRAZY NA PLÁTNE

Čítajte tiež:
Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor
22.04.2024

Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor

Obývacia izba sa vyvíja ako plátno pre osobné vyjadrenie, miesto stretnutí, kde sa zdieľajú príbehy a uchovávajú spomienky. Silu tapiet pri premene tohto priestoru nemožno podceňovať. Udáva tón, ovplyvňuje náladu a pôsobí ako odraz osobného štýlu.

viac
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac