1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Inšpirácia

Dekoratívne zrkadlá na stenu – veľkolepá výzdoba interiéru

Dekoratívne zrkadlá na stenu

Používanie dekoratívnych zrkadiel je v poslednom desaťročí stále viac obľúbenejšie, pretože môžu byť zaujímavým spôsobom, ako dodať miestnosti textúru a farbu. Možno ich použiť rôznymi spôsobmi, od jednoduchého dôrazu až po premenu celého interiéru. Môžu visieť na stenách, byť prilepené na dvere alebo položené na polici. V našom mini sprievodcovi vám poradíme, ako nájsť perfektné zrkadlo pre váš domov.

Dekoratívne zrkadlo – ktoré zvoliť?

Zrkadlá sú neoddeliteľnou súčasťou zariadenia súkromných aj komerčných priestorov. Plní praktickú a dekoratívnu funkciu. Niektoré činnosti, ktoré počas dňa vykonávame, by sa bez zrkadiel sotva zaobišli. Vďaka svojej funkčnosti sa najčastejšie montujú do kúpeľní, spální a chodieb, ale čoraz častejšie sa stávajú aj súčasťou typických dekoratérskych projektov.

Na trhu je dnes k dispozícii mnoho typov zrkadiel, z ktorých každé má svoj jedinečný štýl a účel. Vývoj technológie ovplyvnil aj odvetvie interiérového dizajnu, a preto si teraz môžete kúpiť zrkadlo vytvorené špeciálne pre milovníkov doplnkov. Aké zrkadlá sú najobľúbenejšie na trhu?

  • Zrkadlo bez rámu – tento typ zrkadla sa často používa v kúpeľniach a ďalších miestnostiach, kde plnia praktickú funkciu. Taktiež sú populárne medzi tými, ktorí túžia po modernej kúpeľni. Najčastejšie ide o obdĺžnikové zrkadlá nalepené/prilepené na stenu špeciálnym silným lepidlom.
  • Zrkadlo v ráme – môže byť použité v každej miestnosti v dome a je možné ho prispôsobiť akémukoľvek štýlu. Veľmi často ho vidíme v spálňach – zavesené alebo opreté o steny. Často sa používa na vytvorenie ilúzie priestoru v malých miestnostiach. Rámy zrkadiel sa môžu veľmi líšiť, ale zvyčajne si zákazníci kupujú okrúhle zrkadlá v čiernom ráme a obdĺžnikové zrkadlá v bielom ráme.
  • Zrkadlo s LED podsvietením – tento typ zrkadla sa stal neodmysliteľnou súčasťou mnohých kúpeľní a spální na celom svete. LED zrkadlo je drahšie ako iné typy zrkadiel, ale poskytuje lepšie osvetlenie pre tých, ktorí sa líčia alebo holia. Jeho účelom je zabezpečiť lepšie podsvietenie, ktoré bežné žiarovky nedokážu poskytnúť kvôli svojej menšej veľkosti a nedostatočnej intenzite svetla.

Dekoratívne zrkadlá na stenu

  • Kozmetické zrkadlá/zrkadlá na líčenie – často zväčšovacie/s osvetlením/menších rozmerov – sú v kozmetickom priemysle nevyhnutné. Umožňujú aplikovať make-up prirodzeným spôsobom a zlepšiť vizáž. Kozmetické zrkadlá sa v súčasnosti vyvíjajú spolu s rozvojom technológií. Okrem bežných zrkadiel môžeme v domácich šatniach nájsť aj zrkadlá s veľkými LED žiarovkami.

  • Zrkadlá ovládané pomocou smartfónu – niečo pre milovníkov technologických noviniek. Ide o zrkadlo, ktoré je možné ovládať pomocou smartfónu a ktoré dokáže všetko: od zmeny osvetlenia v miestnosti až po prehrávanie hudby. Nemusíte sa teda obávať, že budete mať na pracovnom stole iné zariadenia alebo že sa zamotáte do káblov, pretože všetko je bezdrôtové!

Aké dekoratívne zrkadlo zvoliť na stenu do obývačky?

Dekoratívna vlastnosť zrkadla bude dôležitá najmä pri zariaďovaní obývacej izby. Do obývacej izby zvoľte zrkadlo s atypickým tvarom a atraktívnym rámom. Kam ho umiestniť? Najlepšie v centrálnom bode miestnosti a nezakrývať ďalšími dekoráciami. Stenu, na ktorej bude visieť, vymaľujte výraznou kontrastnou farbou – napr. fľaškovo zelenou, červenou alebo hnedou.

Dekoratívne zrkadlá na stenu

Zlaté nástenné zrkadlo – módny doplnok interiéru

Keď už hovoríme o zrkadlách do obývačky, treba spomenúť trend zrkadiel, ktorý sa v posledných rokoch objavil v dekoratívnom priemysle. Hovoríme o zlatých nástenných zrkadlách, ktoré sa stali neoddeliteľnou súčasťou zariadenia v glamour štýle.

Veľké zrkadlo so zlatým rámom bude dokonalý stredobod obývacej izby. Môže byť zavesené na stene alebo umiestnené na podlahe vedľa dizajnových kvetináčov či kresla. Jeho krásu podčiarkne farebne zladená lampa stojaca povedľa, ktorej svetlo sa odráža od povrchu zrkadla a rámu.

Zrkadlá na stenu v predsieni

Chodba je vizitkou vášho domova, preto je dôležité vytvoriť príjemný priestor. Aké dekoratívne zrkadlo zvoliť do predsiene? Najlepšie veľké so zaujímavým rámom! Stojí za to zavesiť ho nad stôl navrhnutý v podobnom štýle. Ak máte malú predsieň, nezabudnite, že dekorácie vedľa zrkadla by mali byť decentné a nemali by vytvárať zbytočný chaos. A ak máte chuť na trochu dekoratívneho šialenstva, použite niekoľko zrkadiel!

Dekoratívne kúpeľňové zrkadlá

Zrkadlo v kúpeľni je úplný základ. V tomto priestore sa bez neho nezaobídete, preto je dôležité vybrať si také, ktoré bude vyhovovať vašim potrebám. Dôležité budú nielen veľkosť, ale aj štýl, tvar alebo iné vlastnosti. Zamerajte sa na svoje vlastné potreby.

Dekoratívne zrkadlá na stenu

V kúpeľniach sa najčastejšie montujú veľké obdĺžnikové alebo okrúhle zrkadlá bez rámov, ktoré pomáhajú nielen pri každodenných prípravách, ale aj opticky zväčšujú priestor. Stále častejšie ide o LED zrkadlá alebo zrkadlá s prídavnými žiarovkami, ktoré dokonale osvetľujú tvár. Ak v kúpeľni radi počúvate hudbu, oplatí sa investovať do kúpeľňových zrkadiel s funkciou rádia alebo zrkadiel, ktoré sa pripájajú priamo k smartfónu.

Výber dekoratívnych zrkadiel

Dekoratívne zrkadlo je nepostrádateľným prvkom každej miestnosti. Môže sa použiť na odrážanie svetla a zvýšenie priestrannosti miestnosti. Preto sú obľúbené v spálňach, obývacích izbách, jedálňach a chodbách. Môže však úplne zmeniť vzhľad interiéru. Ak hľadáte nové zrkadlo do svojej domácnosti alebo kancelárie, pozrite si našu širokú ponuku dekoratívnych zrkadiel.

Čítajte tiež:
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac
Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky
28.11.2023

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Predvianočné obdobie je najkrajším obdobím roka. Tmavé večery osvetľujú krásne vianočné ozdoby, v obchodoch sa objavujú inšpirácie a nápady na originálne darčeky a my prehľadávame stránky s receptmi, aby sme vybrali tie najlepšie a prekvapili tak našich hostí.

viac