1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sezónne dekorácie

Jar v interiéri

kvetinová tapeta

Jar je tým najkrajším ročným obdobím, ktoré má rád snáď každý z nás. Spolu s prílevom životne dôležitých síl si stanovíme nové ciele a výzvy. Všetko sa nám zdá jednoduchšie a reálnejšie. Nevadia nám ani jarné upratovania, pripadajúce na túto sezónu roka. Zvlášť, že sa často stávajú zámienkou na zmenu interiéru. Už niekoľko energetických detailov v byte, nám prinášajú nielen potešenie, ale zároveň nás privádzajú aj do lepšej nálady.

Viac slnka a tepla
Zimné mesiace nie sú bez dôvodu spojené s monotónnosťou a dlhými večermi. Kratší deň je tiež nevyhnutná potreba používať umelé osvetlenie, ktoré je viac únavnejšie, než prirodzené. Jar môžeme privítať široko otvorenými závesmi, ktoré prinesú do bytu vytúžené prvé slnečné lúče. Vďaka nim si môžeme všimnúť, ktorý kút miestnosti môže prejsť miernou metamorfózou. Ak sa necháme uniesť optimizmom a tvorivosťou, vytvoríme pre všetkých členov domácnosti dokonalú klímu pre odpočinok. Osviežujúci dizajn interiéru napr. s fototapetou nás nemusí stáť veľa. Zástancovia veľkolepejších zmien môžu namaľovať steny, dodajúc im teplú a príjemnú farbu.

Jarný dizajn
Ak uprednostňujeme kratší spôsob zmeny interiéru, vsaďme na nové príslušenstvo a doplnky v živých farbách. Jarné motívy môžu byť prepašované pomocou slnečného, žltého odtieňa, sofistikovanej zelenej a jemných pastelových odtieňov. Ak to neprehnáme s intenzitou farieb, bude sa dať tieto odtiene vynikajúco využiť aj v iných ročných obdobiach. Potom ich ešte môžete obohatiť o odtiene oranžovej, červenej alebo čokoládovej farby. Jar miluje prírodu, jej rozmanitosť a intenzitu. Ako popredné motívy sa dobre osvedčia listy, kvety, bylinky alebo kompozície, inšpirované jarnou záhradou.

Môžu sa objaviť na vankúšoch vo forme nových obliečok, záclone, či obruse alebo na stenách ako samolepiaca tapeta.

Čas na kvety
Jednou z najkrajších dekorácií sú kvety vo váze. Je to obľúbený doplnok romantikov a ľudí s jemnou dušou. Rovnako si ju môžu vybrať aj iní fanúšikovia krásnych priestorov. Každý jarný mesiac je kráľovstvom iných kvetov, v marci sú to pestrofarebné tulipány, v apríli narcisy a v máji nám krásne rozvoniavajú konvalinky a orgován. Majitelia balkónov a záhrad si nasadzujú kvetináče rôznorodými kvetmi a tvoria nápadné kvetinové záhony. Ak nemáme príležitosť pestovať živé kvety, pozvime na naše steny kvetinové motívy. Nákupom fototapety, plagátu, nálepky alebo sklenenej maľby rýchlo môžeme dosiahnuť krásne dekoratívne efekty.

Pekne zmenený interiér prispieva k relaxácii. Môže byť tiež náhradou jari, kedy je napr. počasie vonku nepriaznivé, a rozhodne aj iné než poukazuje na to kalendárový mesiac.

 

Čítajte tiež:
Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor
22.04.2024

Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor

Obývacia izba sa vyvíja ako plátno pre osobné vyjadrenie, miesto stretnutí, kde sa zdieľajú príbehy a uchovávajú spomienky. Silu tapiet pri premene tohto priestoru nemožno podceňovať. Udáva tón, ovplyvňuje náladu a pôsobí ako odraz osobného štýlu.

viac
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac