1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sezónne dekorácie

Jesenná atmosféra vo vašom interiéri!

Jesenná atmosféra vo vašom interiéri!

Jeseň je obdobím zmien. Listy začínajú meniť farby, teploty klesajú a my sa začíname tešiť na Vianoce. Je to tiež obdobie, kedy chceme urobiť zmeny v našich domovoch. Tu je niekoľko tipov, ako si doma vytvoriť vlastný jesenný vzhľad.

Pridajte vrstvy textúry pomocou textílií a vytvorte tak útulnú atmosféru

Jeseň je o meniacich sa farbách lístia, vôni tekvicového korenia, je to čas na maznanie sa pod dekou s niekým výnimočným, pitie aromatického čaju alebo vychutnanie si šálky horúcej kávy alebo čokolády. Existuje mnoho spôsobov, ktorými si môžete vo svojom domove vytvoriť útulnú atmosféru bez veľkých nákladov.

Po prvé, vytiahnite prikrývky a ďalšie prehozy! Počasie sa ochladzuje, takže jesenné večery budete chcieť tráviť pod teplou vlnenou prikrývkou alebo dekou z mikrovlákna. Jednu alebo dve položte na pohovku vo veľkej miestnosti a nezabudnite aj na nejaké do spálne. Stojí za to miešať textúry prikrývok a zvoliť bohatšie farby – napr. v odtieňoch červenej, oranžovej alebo hnedej.

Používajte prírodné materiály, ako je napríklad drevo, prútie a sušené, farebné listy

Jesenné farby sú teplé, takže sú príjemné na pohľad a vnášajú toto teplo aj do nášho domova. Oplatí sa preto použiť tieto farby na výzdobu priestoru a vytvoriť v ňom útulnú atmosféru.

Jesenná atmosféra vo vašom interiéri!

Terasu ozdobte konármi, tekvicami alebo kyticou zo sušených kvetov a opadaného lístia. Takéto jesenné dekorácie určite upútajú pozornosť hostí. Kompozícia môže byť tiež krásne umiestnená na stole! Žlté a oranžové doplnky navodia za chladných večerov jedinečnú náladu. A kam dať prikrývky a ďalšie vankúše? Do prúteného koša alebo do debien zo surového dreva. Je veľmi dôležité pozrieť sa na prírodu, ktorá nám poskytuje mnoho nápadov na jesenné akcenty.

Vdýchnite jesennú atmosféru a pop farbu pomocou vankúšov a obrazov

Na jesenné obdobie stojí za to zakúpiť ďalšie obliečky na vankúše. Nemusia navzájom ladiť, pokiaľ ide o textúru. Choďte do toho naplno a položte na pohovku fleecové, bavlnené, a dokonca aj kožené vankúše! Čo napríklad hrdzavé vankúše v tvare listov alebo neuveriteľne oranžové obliečky na vankúše v tvare tekvice? Existuje toľko možností! Vyberte si tie, ktoré dokonale zapadnú do vášho jesenného usporiadania. Len nezabudnite, že to s doplnkami netreba preháňať!

Jesenná atmosféra vo vašom interiéri!

A čo zavesiť na steny? Samozrejme, môžete sa pokúsiť vytvoriť si vlastný jesenný akcent, napríklad ozdobný veniec z jarabín, girlandy zo šišiek alebo ozdoby zo sušeného lístia. Pokiaľ na to nemáte čas, oplatí sa kúpiť na steny obrazy na plátne zobrazujúce nádherné jesenné horské krajiny alebo oheň v krbe a opálené drevo.

Vneste do jesenných večerov viac svetla pomocou lámp, sviečok alebo farebných žiaroviek

Počas jesenných večerov sa stmieva oveľa rýchlejšie, takže ďalším skvelým spôsobom, ako vytvoriť útulnú atmosféru v obývacej izbe alebo v spálni, je zapáliť v nich vonné sviečky. Stavte na vône, ktoré voňajú po tekvici alebo pečenom jablku, alebo len zmiešajte vône, ktoré vám okamžite navodia jesennú atmosféru. Pokiaľ nemáte radi sviečky, použite esenciálne oleje.

Jesenná atmosféra vo vašom interiéri!

Na trhu existuje mnoho možností dodatočného osvetlenia, ktoré do našich interiérov dodá jesennú atmosféru. Zamyslite sa nad lampičkami pri pohovke, lampášmi na konferenčnom stolíku alebo farebnými žiarovkami nad čelom postele. Ich svetlo by malo byť jemnejšie a teplejšie, aby tak vaše jesenné dekorácie obohatili celú výzdobu.

Vytvorenie jesennej atmosféry doma môže byť veľmi jednoduché. Nazbierajte dekorácie, ktoré vám poskytne samotná príroda, aby ste osviežili priestory, naplnili dom svetlom sviečok, naplánovali rodinné večery s dobrým filmom alebo zaujímavou knihou, a nakoniec pridajte mäkké tkaniny na chladnejšie večerné obdobie. A vy máte svoj vlastný spôsob, ako vytvoriť útulnú atmosféru vo vašom domove?

Čítajte tiež:
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac
Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky
28.11.2023

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Predvianočné obdobie je najkrajším obdobím roka. Tmavé večery osvetľujú krásne vianočné ozdoby, v obchodoch sa objavujú inšpirácie a nápady na originálne darčeky a my prehľadávame stránky s receptmi, aby sme vybrali tie najlepšie a prekvapili tak našich hostí.

viac