1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sezónne dekorácie

Najlepšie nápady na halloweenske dekorácie do kuchyne

Halloween bol doteraz považovaný za typicky americký sviatok – práve tam sa zrodila myšlienka ovládnutia strachu, nočných môr a čarodejníc pomocou smiechu a sladkostí. Tento jedinečný deň v roku vám dáva príležitosť čeliť svojmu strachu a prestrojiť sa za čarodejnicu, upíra alebo zombie a pritom sa skvele baviť s priateľmi. Halloween nie je samozrejme nielen o kostýmoch a sladkostiach, ale predovšetkým o výzdobe interiérov.

Aké sú teda najvhodnejšie farby pre posledný deň v októbri? Predovšetkým tie temné a ponuré, s prvkami burgundskej červenej, tmavo zelenej a fialovej. V tejto úlohe sa skvele osvedčia aj farebné motívy, ktoré sú priamo spojené s jeseňou – pomarančová, žltá a sýto červená farba, tlmená hnedá a popolavo šedá. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, nie všetky dekorácie musia byť úplne tmavé. Práve naopak. Za skúšku stoja aj čierno-biele vzory. Nie je potrebné meniť celú výzdobu, ale oplatí sa zadovážiť si rekvizity a doplnky. A práve k nim patria sklenené dosky.

Kuchynské sklenené dosky sú praktické a tematické – je dobré mať doma v zásobe viac ako jeden kus. Ako si vybrať tú najlepšiu? Pomôžu vám ročné obdobia, mesiace, výnimočné dni v roku a sviatky.

1. Tanec so smrťou

Sklenená doska na krájanie Kvety a vtáky nadväzuje svojím vzhľadom na barokovo tmavé kompozície a tie zase na obľúbený motív epochy – tancujúca smrť. Je to dobrá príležitosť pripomenúť si, že so smrťou si zatancujeme všetci – kvety, vtáky, vegetácia, ľudia.

2. Temná stránka prírody

Sklenená doska na krájanie Semená púpavy je prevedená v negatívnom vzhľade. Invertovanie farieb vytvára temný, fascinujúci efekt – ukazuje, že ako rastliny, tak aj ľudia majú svoju vlastnú skrytú stránku, ktorá je obvykle hlboko ukrytá. Pre niekoho je to vnútorná krása, pre iného zasa desivý výjav.

3. Nekonečné bludisko

Sklenená doska na krájanie Betónový tunel sa na prvý pohľad nevyznačuje ničím výnimočným. Pri dlhšom pohľade na ňu môžete nadobudnúť názor, že tunel na nej je nekonečný. Halloween je vhodný čas, aby sme si uvedomili nekonečno životného cyklu a pominuteľnosť.

4. Jazdec apokalypsy

Sklenená doska na krájanie Kôň v plameňoch je perfektnou voľbou pre 31. október. Čierna farba je tu spojená s ohnivou pomarančovou a pekelný kôň navodzuje súvislosť so štyrmi jazdcami apokalypsy. Tak trochu s rezervou, ale aj trochu s okúzlením – pekelný kôň určite podnieti vašu predstavivosť. A práve to je cieľom Halloweenu.

5. Kúzlo klamov

Sklenená doska na krájanie Biely dym bude vyzerať na Halloween skvele – nie je zrejmé, čo sa skrýva vo vnútri, pretože celok je zastretý hustým, bielym dymom. Jemná, aj keď strašidelná kompozícia, vám pripomenie výjavy zo snov a vízií a možno si získa srdce nejakej čarodejnice–začiatočníčky.

Prečo vám predstavujeme sklenené kuchynské panely? Panely sa mimoriadne ľahko udržujú čisté, nevyžadujú špeciálnu montáž a zároveň sú módnym a užitočným doplnkom pre každú príležitosť. Viac temných inšpirácií nájdete v našej ponuke.

Čítajte tiež:
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac
Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky
28.11.2023

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Predvianočné obdobie je najkrajším obdobím roka. Tmavé večery osvetľujú krásne vianočné ozdoby, v obchodoch sa objavujú inšpirácie a nápady na originálne darčeky a my prehľadávame stránky s receptmi, aby sme vybrali tie najlepšie a prekvapili tak našich hostí.

viac