1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Inšpirácia

Trendy vo výzdobe interiérov 2023 - spôsoby, ako moderným spôsobom zariadiť interiér

Trendy vo výzdobe interiérov 2023

Hľadáte najnovšie trendy v interiérovom dizajne? Ak áno, ste na správnom mieste! V roku 2023 nás čakajú vzrušujúce zmeny v oblasti bytových dekorácií a štýlov interiérového dizajnu. Od žiarivých farieb a jedinečných textúr až po prírodné materiály - každý si tu nájde niečo pre seba. V tomto článku sa venujeme trendom v interiérovom dizajne a tomu, ako ich môžete využiť pri navrhovaní svojho štýlového a moderného priestoru.

Najdôležitejšie je to, ako sa cítíte

V posledných rokoch sa v interiérovom dizajne kladie čoraz väčší dôraz na podporu pohody, pohodlia a udržateľnosti. V roku 2023 sa v zariaďovaní interiéru objaví niekoľko kľúčových dizajnových prvkov, ktoré budú orientované predovšetkým na naše pohodlie. Hovoríme o používaní prírodných materiálov, správnom osvetlení, výbere správnych farieb (psychológia farieb), kúpe pohodlného a funkčného nábytku a zameraní sa na lepšiu organizáciu (neporiadok môže byť zdrojom stresu a úzkosti).

Vo všeobecnosti platí, že začlenenie dizajnových prvkov zameraných na našu pohodu môže vytvoriť priestor, ktorý podporuje fyzickú, duševnú a emocionálnu spokojnosť. Vytvorením interiérov, ktoré sú pohodlné, upokojujúce a podporujúce, môžeme zlepšiť celkovú kvalitu života.

Trendy vo výzdobe interiérov 2023
Jesenná atmosféra vo vašom interiéri!

Zemité farby - návrat teplých prírodných tónov

Zemité farby sú už mnoho rokov obľúbenou voľbou v interiérovom dizajne a naďalej predstavujú trend, ktorý obstál v skúške času. Tieto teplé, prírodné odtiene sú inšpirované farbami, ktoré sa vyskytujú v prírode, ako sú hnedá, béžová, hrdzavá a olivovo zelená..

Použitie zemitých farieb v interiérovom dizajne vytvára teplú, príjemnú atmosféru, ktorá je útulná a upokojujúca. Tieto farby sa hodia k rôznym štýlom dizajnu, od rustikálneho a tradičného až po moderný a minimalistický.

Rustikálna spálňa
 / PRE ZÁKAZNÍKOV / BLOG / OBÝVACIA IZBA AKO ZARIADIŤ OBÝVAČKU V ŠKANDINÁVSKOM ŠTÝLE
Typy fototapiet

Jedným z dôvodov pretrvávajúcej popularity zemitých farieb je ich univerzálnosť a možnosť použitia na mnoho spôsobov. Môžete napríklad vytvoriť jednofarebný vzhľad použitím rôznych odtieňov hnedej alebo pridať farebný akcent pomocou doplnku hrdzavej farby.

Návrat teplých, prírodných tónov v interiérovom dizajne je vítaným trendom, ktorý zostane. Či už dávate prednosť minimalistickému vzhľadu alebo tradičnejšiemu štýlu, začlenenie zemitých farieb do dizajnu vám pomôže vytvoriť útulný priestor, ktorý si zamilujete vy aj vaši hostia.

Dekorácie inšpirované prírodou v interiérovom dizajne

Dekorácie inšpirované prírodou sú v roku 2023 must-have! Je to skvelý spôsob na moderný interiér a ako priniesť krásu prírody do svojho domova - tu je niekoľko nápadov , ako to urobiť:

  • Používajte prírodné materiály: zakomponujte do svojho interiéru surové materiály, ako je drevo, kameň a rastliny (napr. drevené podlahy). Ako stropné podpery môžete použiť drevené guľatiny, na stoly môžete položiť kamene a na strope zavesiť rastliny.

  • Kvetinové a rastlinné kompozície: Pomocou kvetov, listov a konárov vytvorte úžasné kompozície, ktoré imitujú vzhľad záhrady alebo lesa. Môžete ich natrieť kovovým alebo prírodným odtieňom alebo ich nechať nedotknuté.

Jesenná atmosféra vo vašom interiéri!
Ako si zariadiť domov v štýle mestskej džungle?
  • Obrazy s prírodnou tematikou: Na steny si zaveste diela s prírodnou tematikou, napríklad krajinky, botanické grafiky alebo portréty zvierat.

  • Vodné prvky: zakomponujte do svojho interiéru vodné prvky, ako sú fontány alebo akvária, a vytvorte tak pokojné, prirodzené prostredie.

  • Fototapety s motívom prírody: sú obľúbenou voľbou pre interiérový dizajn, pretože dokážu vytvoriť upokojujúcu a relaxačnú atmosféru v každej miestnosti. Môžu tiež dodať priestoru vizuálnu zaujímavosť a hĺbku.

  • Prírodné textúry: V interiéri používajte prírodné materiály, ako je juta, ľan alebo vlna - môže ísť o koberce, prikrývky alebo vankúše.

Módne interiéry v štýle vintage - návrat do minulosti

Radi vdychujeme nový život starým veciam. Týmto spôsobom si ctíme staré a zdedené predmety. Vyčistený a premaľovaný neobvyklý nábytok nám môže slúžiť ešte mnoho rokov. Rok 2023 bude takýmto návratom do minulosti. Záleží len na vás, či si vyberiete éru Art Deco 20. rokov 20. storočia alebo napríklad modernejší štýl 50. rokov.

Nezabudnite však kombinovať vintage a moderný nábytok, aby ste vytvorili vyvážený a ucelený vzhľad. Váš domov tak nebude vyzerať ako múzeum a bude sviežejší a modernejší.

Trendy vo výzdobe interiérov 2023
Trendy vo výzdobe interiérov 2023

Inteligentná domácnosť

V roku 2023, keď bude rásť popularita technológií inteligentných domácností, budú majitelia hľadať spôsoby, ako ich bezproblémovo integrovať do interiéru. Môže ísť o inteligentné osvetlenie, hlasom ovládané zariadenia a systémy domácej automatizácie. Technológia inteligentnej domácnosti ponúka mnoho výhod vrátane pohodlia, energetickej účinnosti a zvýšenej bezpečnosti. Môže tiež zlepšiť celkové pohodlie a funkčnosť domu.

Interiérové trendy na rok 2023

Celkovo sa zdá, že trendy v roku 2023 sa zameriavajú na udržateľnosť, pohodlie a funkčnosť v kombinácii s modernou a štýlovou estetikou. Pri navrhovaní použite moderné farby, prírodné materiály, funkčný nábytok, ale predovšetkým nezabudnite priestor personalizovať, aby bol váš vlastný. Pridajte jedinečné doplnky, ako sú rodinné fotografie alebo cenné predmety, aby bolo jasné, že ide o váš výnimočný priestor.

Čítajte tiež:
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac
Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky
28.11.2023

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Predvianočné obdobie je najkrajším obdobím roka. Tmavé večery osvetľujú krásne vianočné ozdoby, v obchodoch sa objavujú inšpirácie a nápady na originálne darčeky a my prehľadávame stránky s receptmi, aby sme vybrali tie najlepšie a prekvapili tak našich hostí.

viac