1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sezónne dekorácie

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Predvianočné obdobie je najkrajším obdobím roka. Tmavé večery osvetľujú krásne vianočné ozdoby, v obchodoch sa objavujú inšpirácie a nápady na originálne darčeky a my prehľadávame stránky s receptmi, aby sme vybrali tie najlepšie a prekvapili tak našich hostí. Za úvahu stojí aj dekorácia... tradičná aj menej typická, ale veľmi originálna.

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Ako vyrobiť vianočné dekorácie? Urobte si ich sami!

Vianočná výzdoba predstavuje množstvo práce. Musíte nájsť dokonalý stromček, kúpiť vhodné ozdoby a potom stráviť niekoľko dní zdobením, aby váš domov vyzeral sviatočne. Našťastie existuje niekoľko nápadov, ktoré vám tento rok ušetria čas a peniaze. Zhromaždili sme naše obľúbené spôsoby na ľahkú výzdobu v tejto vianočnej sezóne.

DIY vianočné girlandy

Girlandy sú skvelý spôsob, ako dodať vianočné veselie do vášho domova. Sú tiež vynikajúcou a lacnou dekoráciou na každú príležitosť. DIY vianočné girlandy môžu byť vyrobené zo všetkého, čo máte doma. Ľahko sa vyrábajú a zaberú vám len hodinu alebo dve. Pokiaľ potrebujete inšpiráciu na vianočnú girlandu, ktorú si urobíte sami, tu je niekoľko nápadov:

  • Jednoduchá girlanda zo stúh – to je skvelý spôsob, ako vytvoriť niečo, čo bude zároveň slávnostné a elegantné. Stuhy sú dostupné vo všetkých farbách a vzoroch, takže si ľahko nájdete tú, ktorá najlepšie vyhovuje vášmu štýlu. Ak chcete niečo ozdobnejšie, môžete použiť aj mašle.

  • Vianočná girlanda z priadze je perfektná, ak chcete niečo rustikálne a prírodné s trochou textúry! Môžete použiť rôzne farby priadze/motúzov a vytvoriť tak dokonalú girlandu pre váš domov.

  • \Môžete použiť ľubovoľnú farbu LED svetiel a namontovať ich okolo okna – svetlá pôsobia úžasným dojmom!

  • Girlanda s vetvičkami smreka alebo jedle – stačí zavesiť vetvičky na silný povrázok, pridať LED lampičky a vaša dekorácia na stôl, okno alebo dvere je pripravená.

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Papierové dekorácie na Vianoce

Papierové ozdoby sú jednou z najjednoduchších vecí, ktoré si môžete vyrobiť doma. Ak nechcete utrácať peniaze za čačky z obchodu, vyrobte si ich sami. Vianočné ozdoby z papiera na stromček sú veľmi jednoduché. Vďaka nim získa priestor kúzlo a sviatočnú atmosféru. Poradíme vám, ako vytvoriť vianočnú hviezdu a snehové vločky z papiera.

Papierové snehové vločky

Jedna z najjednoduchších vianočných ozdôb na zavesenie na vianočný stromček alebo okno. Na jej vytvorenie potrebujeme iba nožnice a list papiera.

  1. Z papiera vystrihneme kruh.

  1. Zložíme ho na polovicu, potom znova na polovicu a znova, kým sa nevytvorí kužeľ.

  2. Na kuželi nakreslíme ceruzkou vzory, ktoré si prajeme na našej snehovej vločke.

  3. Starostlivo vystrihneme nakreslené vzory.

  4. Rozložíme papier a máme hotovo! Teraz už len stačí zavesiť našu snehovú vločku na niť.

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Vianočná hviezda z papiera

Urobte ich veľa – nesmie u vás doma chýbať! Sú perfektné ako dekorácia na vianočný stromček alebo do detskej izby.

  1. Na kus papiera nakreslíme vzor klasickej hviezdy.

  1. Vystrihneme nakreslený vzor s asi 0,5 cm rezervou, ktorú potom ľahko nastrihneme a ohneme dovnútra – vytvorte si hneď viac takýchto hviezd!

  2. Je čas spojiť dve hviezdy! Zlepte ich dohromady s vopred preloženým papierom.

  3. Hviezdy môžete buď položiť na stôl ako dekoráciu alebo vlepiť dovnútra kus nite a zavesiť v rôznych častiach domu.

Vianočné ozdoby do kuchyne

Dobre zariadená kuchyňa príjemná na pohľad je najdôležitejšou miestnosťou v celom dome. Tu vznikajú najchutnejšie jedlá, najmä tie vianočné. Príprava štedrovečernej večere, zvlášť pre väčšiu rodinu, je veľkou výzvou, takže je dôležité si to uľahčiť. Jedným z doplnkov, ktorý umožní rýchlo a efektívne krájať zeleninu a ryby, je sklenená kuchynská doštička. Tento nenápadný kuchynský doplnok vám ušetrí čas aj vodu.

Sklenené kuchynské dosky s vianočným motívom

Sklenené dosky na krájanie nevyžadujú dôkladné drhnutie po krájaní mäsa alebo rýb, postačí ich umyť prostriedkom na umývanie riadu s trochou vody. Tvrdené sklo má tú výhodu, že sa nepoškriabe, je odolné voči teplote a poškodeniu, preto je vhodné na umývanie v umývačkách riadu. Originálny vianočný dizajn navyše vytvorí vianočnú atmosféru v každej kuchyni. Po dokončení prípravy sa dosky na krájanie stanú jedinečnou zimnou výzdobou.

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Nižšie uvádzame niekoľko vianočných inšpirácií:

1. Sklenená doska na krájanie Káva a darček je praktickou pripomienkou pre všetkých, ktorí nakupujú vianočné darčeky na poslednú chvíľu. S týmto doplnkom na kuchynskej doske sa výrazne zvýšia šance na skorý nákup darčekov. Po vyčerpávajúcich nákupoch si iste zaslúžite lahodnú vanilkovú kávu.

2. Sklenená doska na krájanie Osvetlený vianočný stromček vytvorí vianočnú atmosféru vo vašej kuchyni a zahreje strohý biely interiér. Keď budete v nasledujúcich dňoch zdobiť dom, oplatí sa vytvoriť v kuchyni pokojnú, zimnú atmosféru, ktorá vás bude inšpirovať ku kulinárskym experimentom.

3. Sklenená doska na krájanie Maltézsky psík s motýlikom prebudí vianočného ducha v každom z nás. Decembrové dekorácie nemusia byť fádne – stavte na humor a pôvab, a mimochodom, v celom zhone nezabudnite na vašich štvornohých miláčikov.

4. Sklenená doska na krájanie Višne na drevených doskách – to je vôňa vianočného koláča v každej domácnosti! Pamätáte si tie lákavé vône z kuchyne pár dní pred Štedrým dňom? Tóny pomaranča, vanilky, perníku s čerešňovým kompótom? Inšpirujte sa a vyrobte si jedinečné, voňavé a chutné koláčiky.

5. Sklenená doska na krájanie Bylinky a koreniny je nevyhnutne potrebná pri príprave rýb a šalátov – bez aromatických byliniek nie sú dobré jedlá! Nebojte sa ich používať. Vo vhodných pomeroch zabezpečí, že hostia budú vašimi nápadmi nadšení.

Vianočné odpočítavanie

Okrem dosky na krájanie budú skvele vyzerať tiež sklenené hodiny v prírodných farbách zimy. Veľmi obľúbené sú farby červená, zelená v kombinácii s bielou a striebornou. Doplnok v podobe sklenených hodín môžeme zavesiť do kuchyne alebo iného vhodného interiéru už na začiatku decembra, aby sme si sviatočnú atmosféru užili dlhšie. Táto vianočná ozdoba bude tiež skvelým darčekom pre našich príbuzných či známych.

 
Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky
 
Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky
 

Preneste zimnú krajinu za oknom do svojho domova – originálne vianočné dekorácie pre váš domov

Vianoce, počas ktorých hojne padal sneh a pokrýval všetko okolo, pomaly miznú do zabudnutia. Také pohľady však môžeme obdivovať v byte, a to nielen vo filmoch alebo počas surfovania po internete, ale aj v podobe obrazu na jednej z našich stien. Pohľad na zasnežené ulice, krásne snehové vločky či lesy a hory pokryté snehovou pokrývkou – výber vianočných krajín je obrovský. Tým, ktorí sa nemôžu rozhodnúť pre konkrétny vzor, odporúčame vybrať si niekoľko vianočných motívov a vytvoriť úžasnú galériu obrazov na jednej stene.

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Okrem zimných krajín si môžete vybrať aj obrazy s motívom vianočných ozdôb, teda vianočné gule, stromček alebo darčeky či trochu tradične – jasličky alebo anjela.

V tomto výnimočnom období myslite na svojich blízkych, ktorých môžete obdarovať týmito funkčnými darčekmi už dnes.

 

Čítajte tiež:
Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor
22.04.2024

Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor

Obývacia izba sa vyvíja ako plátno pre osobné vyjadrenie, miesto stretnutí, kde sa zdieľajú príbehy a uchovávajú spomienky. Silu tapiet pri premene tohto priestoru nemožno podceňovať. Udáva tón, ovplyvňuje náladu a pôsobí ako odraz osobného štýlu.

viac
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac