1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sprievodca

Zariaďujeme prenajatý byt-študentskú izbu: lacno a rýchlo

zdobíme prenajatý byt

Prenájmom izby alebo bytu sa snažíme nájsť optimálne životné podmienky. Venujeme pozornosť nízkemu nájomnému, výhodnej polohe, type vykurovania, no estetika prenajatého bývania je, žiaľ, často druhoradá. Je to problematická záležitosť, pretože byt alebo izba pre študenta patrí majiteľovi, ktorý ho zariadil podľa vlastného úsudku, nie nevyhnutne v súlade s tým naším, a náš zásah, pokiaľ ide o výzdobu interiéru, by mal byť obmedzený na minimum. V dnešnom článku by sme radi predstavili zaujímavé nápady, ako neinvazívne a zároveň lacno a efektívne vyzdobiť prenajatý byt alebo izbu. Želáme vám príjemné čítanie!

Samolepky na dvere úplne zmenia váš interiér

Samolepky na dvere sú originálnym a navyše pohodlným spôsobom, ako obnoviť akýkoľvek interiér. Perfektne sa hodia na zakrytie nedostatkov starých ošumelých dverí, ktoré by sme radšej zakryli alebo im jednoducho vdýchli nový a zaujímavejší vzhľad. Na nalepenie a odlepenie tejto dekorácie postačí len pár okamihov, takže prenajímateľ k tomu nebude mať žiadne pripomienky. Na trhu sú dostupné rôzne vzory a veľkosti týchto samolepiek, takže určite nebude problém ich prispôsobiť akémukoľvek typu dverí, aby zapadli do rôznych štýlov. S dizajnovými fototapetami na dvere získa vaša izba úplne nový charakter!

Nástenné obrazy výzdobou domova

Obľúbenou dekoráciou, ktorá sa používa v interiérovom dizajne, sú obrazy rôzneho druhu. Bez ohľadu na doterajšie usporiadanie, obrazy neustále zdobia steny domova. Ich zavesením vdýchnete svojmu priestoru jedinečné čaro – v miestnosti cítite atmosféru znázornenú na obrázku. No pri voľbe daného obsahu by sme mali venovať pozornosť aj materiálu, na ktorom bol obraz zvečnený. Toto je veľmi dôležité, ak si ho chceme užívať dlhú dobu. 

Nástenné obrázky k vyzdobenie vášho domova

V študentskej izbe sa skvele osvedčia obrazy canvas, zhotovené na prírodnom plátne, ktoré zaujmú svojou výraznou štruktúrou. Zatiaľ čo v miestnostiach so zvýšenou vlhkosťou alebo rizikom zašpinenia, teda v kúpeľni alebo kuchyni, navrhujeme použiť akrylové obrazy alebo obrazy na skle, ktoré možno ľahko a bezpečne vyčistiť, bez obáv z poškodenia farieb. Týmto spôsobom bude váš dom vyzerať ako nový a steny už nebudú nudné. A keď sa budete sťahovať, môžete si svoje univerzálne dekorácie vziať so sebou.

Fototapety, čiže spôsob, ako získať novú stenu

Ak máte pocit, že vaša izba je monotónna a chýba jej výrazný ústredný bod, zvážte použitie nástennej fototapety. Vďaka nej úplne zmeníte vzhľad niekdajšej miestnosti a získate žiarivý a živelný efekt. Montáž a demontáž samolepiacich fototapiet je veľmi pohodlná, takže by to majiteľovi vášho bytu nemalo prekážať. Nech sa slnečná pláž, kvetinová lúka alebo klimatický ihličnatý les zabýva vo vašej izbe!

Hodiny na skle – praktická dekorácia

Študentské izby sú zvyčajne malé. Na jednom mieste by sme mali usporiadať učebný priestor, posteľ na spanie a relaxačnú zónu – a to všetko nie je ľahké skĺbiť. Preto tiež stavte na kompaktné riešenia, ktoré kombinujú rôzne aspekty v jednom prvku. Ideálnym doplnkom pre malú miestnosť budú hodiny na skle. Nielenže ukazujú čas, ale na ich ľahko čistiteľný sklenený ciferník možno umiestniť akýkoľvek obraz. Pomocou tohto druhu dekorácie praktickým spôsobom dodáte svojmu bytu lesk a zároveň sa postaráte o svoju dochvíľnosť.

Spestrite svoju kuchyňu sklenenými lopárikmi!

Pridajte štipku originálneho dizajnu do vašej kuchyne. Prenajímatelia tejto miestnosti často nevenujú príliš pozornosti a zameriavajú sa predovšetkým na obývacie izby a spálne. Ak však chcete urobiť priestor na varenie trochu pútavejší, niekedy stačí naozaj maličkosť. Ako napríklad lopárik na skle, na ktorom je vytlačený zaujímavý obraz. Môže to byť šťavnaté ovocie alebo malebná krajina – len na vás záleží, čo si vyberiete a ako máte v úmysle stimulovať svoju chuť k jedlu. Na sklenených lopárikoch sa pohodlne krája a ľahko sa čistia. Navyše pach krájaných potravín nepreniká do povrchu dosky, takže zostane vždy svieža a čistá.

Sklenené kuchynskej dosky

Osvedčených trikov a originálnych nápadov, ako zariadiť študentskú izbu alebo aj celý byt je, ako môžete vidieť, naozaj veľa. Nie je nutná okamžitá dôkladná renovácia, aby sme opticky osviežili jednotvárnu miestnosť. Niekedy stačí mať bystré oko dekoratéra a užitočné doplnky vo vašich obľúbených farbách, aby náš dom prekvapoval štýlom a dobrým vkusom.

Všetci nájomcovia, majte odvahu experimentovať a hrajte sa s priestorom!


 AKO ĽAHKO A PÔSOBIVO ZMENIŤ KÚPEĽŇU UKÁŽKOVÉ DEKORÁCIE

MODERNÉ USPORIADANIE V SIVEJ FARBE

Čítajte tiež:
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac
Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky
28.11.2023

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Predvianočné obdobie je najkrajším obdobím roka. Tmavé večery osvetľujú krásne vianočné ozdoby, v obchodoch sa objavujú inšpirácie a nápady na originálne darčeky a my prehľadávame stránky s receptmi, aby sme vybrali tie najlepšie a prekvapili tak našich hostí.

viac