1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Kuchyne

Elegantná výzdoba kuchyne alebo biela kuchyňa s drevenou pracovnou doskou

biela kuchyňa s drevenou pracovnou doskou

Klasická biela kuchyňa je trendom v dizajne kuchýň, ktorý existuje už roky. Je to perfektný nápad pre tých, ktorí túžia po čistom a jednoduchom zariadení. Biela farba je ľahká, vzdušná a upokojujúca. Je to tiež vynikajúca voľba na výzdobu kuchyne, pretože sa dá ľahko kombinovať s rôznymi farbami a textúrami. Biele kuchyne sú zvyčajne kombinované s drevenými povrchmi alebo s povrchmi, ktoré pripomínajú drevo, pretože sa dobre dopĺňajú. Tento vzhľad vytvára krásny kontrast medzi svetlými farbami skriniek a stien s tmavšími pracovnými doskami a podlahami.

Koľko stojí kuchyňa na mieru?

Pri určovaní ceny kuchyne je potrebné vziať do úvahy mnoho otázok. Preto je ťažké presne odhadnúť celkové náklady bez komplexnejšieho zhodnotenia. Náklady na kuchyňu na mieru budú závisieť od mnohých faktorov, okrem iného: od veľkosti, možnosti navrhovania a štýlu, použitých materiáloch a umiestnenia. Pred začatím rekonštrukcie navštívte niekoľko obchodov, ktoré ponúkajú možnosť navrhnúť celú kuchyňu. Potom zistíme, či sa nám oplatí do nej investovať, alebo sa treba pokúsiť osviežiť tú starú – premaľovať, vymeniť kuchynské doplnky alebo samotné domáce spotrebiče.

biela kuchyňa s drevenou pracovnou doskou

Biela kuchyňa – aké doplnky?

Pokiaľ sme sa už rozhodli navrhnúť bielu kuchyňu, mali by sme si vopred premyslieť doplnky, ktoré jemne oživia celé zariadenie. Tu je niekoľko tipov na výzdobu bielej kuchyne:

  • Vyberte si farebnú schému, ktorá sa bude hodiť k celému domovu. Doplnky by mali vzájomne ladiť. Ak plánujete použiť iba jednu farbu, vyberte si niečo naozaj odvážne a použite ju v doplnkoch (napr. farby lámp alebo kuchynských dosiek), určite tým vdýchnete miestnosti viac osobitosti.
  • Pokiaľ pridávate farebné doplnky, ako koše a vázy, dbajte na jednoduchosť, aby ste nepreplnili zvyšok priestoru.
  • Biely kuchynský nábytok bude vyzerať oveľa lepšie so vzorovaným kobercom na podlahe.
  • Priemyselné doplnky vyzerajú skvele v úplne bielom priestore a vnášajú do interiéru trochu moderného dizajnu.

Drevené kuchynské dosky – výhody a nevýhody

Drevené doplnky v kuchyni sú právom veľmi obľúbené. Vnášajú totiž do interiéru prírodnú krásu a teplo dreva. Drevená pracovná doska vyzerá skvele v kombinácii s bielou kuchyňou, ale predtým, ako sa pre ňu rozhodnete, uistite sa, či vyhovuje vašim potrebám.

biela kuchyňa s drevenou pracovnou doskou

Veľkou výhodou drevených pracovných dosiek je, že ich konečná úprava môže byť akákoľvek a tým pádom umožňuje vytvoriť svoj vlastný jedinečný vzhľad. Vyzerajú veľmi elegantne a vyznačujú sa vysokou kvalitou spracovania a povrchovej úpravy. Najlepšou voľbou je lepené drevo, napr. buk, dub alebo jaseň, pretože ide o odolnejšie materiály.

Hlavnou nevýhodou drevenej pracovnej dosky je, že vyžaduje častú a pravidelnú starostlivosť. Pokiaľ drevo nie je správne udržiavané alebo utesnené, môže časom hniť a štiepiť sa, čo znamená, že ​je potrebné ho premaľovať alebo vymeniť. Náklady na ich výrobu budú tiež vyššie, ako napríklad pri laminátovej pracovnej doske.

Biela kuchyňa s drevenou pracovnou doskou – aké steny?

Zaujíma vás, čo umiestniť medzi biele skrinky a drevenú pracovnú dosku? Existuje toľko možností! Kuchynské panely, vinylové tapety, keramické obklady, vinylové samolepiace obklady v rôznych farbách a vzoroch.

biela kuchyňa s drevenou pracovnou doskou

Biely kuchynský nábytok bude vyzerať skvele s výraznými motívmi – napr. s marockou ďatelinou, mramorom alebo trojrozmernými motívmi. Prezrite si ponuku nášho obchodu! Určite nájdete výzdobu, ktorá sa bude hodiť do vašej kuchyne.

Biela kuchyňa s drevenou pracovnou doskou – aká podlaha?

Skôr ako začnete vyberať farbu podlahy, mali by ste sa zamyslieť nad tým, aký podlahový materiál bude vo vašom priestore najvhodnejší. Do kuchyne si najčastejšie vyberáme dlaždice, ale oplatí sa zvážiť aj ďalšie možnosti – napríklad vinylové panely.

biela kuchyňa s drevenou pracovnou doskou

Najčastejšie si do bielej kuchyne s drevenými pracovnými doskami volíme podlahy, ktoré sú podobné pracovnej doske. Vo farbe svetlého alebo tmavého dreva. Takéto projekty sa vyznačujú harmóniou a pohodlím, ale niekedy sa oplatí trochu odviazať a vybrať si napríklad keramickú dlažbu s marockým vzorom.

Biela a drevo tvoria dokonalý pár!

Biela a drevo tvoria ideálny dekoratívny pár. Kontrast farieb a textúr vytvára vizuálne príjemnú estetiku. Drevo je možné použiť mnohými spôsobmi, od nábytku (napr. pracovná doska), cez podlahu (napr. vinylové panely), až po steny (kuchynské panely alebo tapeta). Takáto kombinácia vnáša do interiéru nádych modernosti, pokoja a elegancie.

Čítajte tiež:
Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor
22.04.2024

Fototapeta do obývačky - ako si vybrať dokonalý motív a vytvoriť jedinečný priestor

Obývacia izba sa vyvíja ako plátno pre osobné vyjadrenie, miesto stretnutí, kde sa zdieľajú príbehy a uchovávajú spomienky. Silu tapiet pri premene tohto priestoru nemožno podceňovať. Udáva tón, ovplyvňuje náladu a pôsobí ako odraz osobného štýlu.

viac
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac