1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sprievodca

Ako zariadiť malú spálňu? Pozrite si naše nápady!

ako zariadiť malú spálňu

Vstupujete do bytu, kde sú veľké sny uzavreté v úzkych stenách? Hlavne pokoj! Napovieme vám, ako zariadiť malú spálňu v netradičnom štýle. Poradíme vám, čo urobiť a čo rozhodne nie. Bude to stručné a výstižné. Určite pri čítaní nezaspíte!

Ako zariadiť spálňu – dobré rady sa vždy hodia

Počas premýšľania nad tým, ako vyzdobiť spálňu, si často neuvedomujeme silu farby, ktorá bude na stenách. A tá je veľa dôležitá! K farbám stien, ktoré môžu skrášliť moderné spálne v paneláku alebo vo väčšom dome, patria predovšetkým nasledovné druhy.

  • Modrá – spája sa s bezpečím a príjemne upokojuje. Musíte ale byť opatrní pri výbere vhodných odtieňov – modrá môže interiér veľmi ochladiť, no o „mrazivej atmosfére“ v spálni asi nikto nechce počuť!
  • Biela – klasická, univerzálna, vždy módna a vhodná. Hodí sa k nábytku všetkých farieb a farebné doplnky stavia do popredia. Miluje minimalistické interiéry, ale rovnako dobre sa cíti aj v prostredí štýlu boho. Je nadčasová, ale tiež je náročné ju udržať v čistote!
dekorácie malé spálne
 
Dekorácia do spálne
 
dekorácia do spálne
 
dekoracje do spálne
 
nástenné dekorácie do spálne
 
  • Zelená – v poslednej dobe stále obľúbenejšia. Najčastejšie si volíme odtieň zelených fľašiek a kombinujeme ho s čiernou a zlatou farbou. Je to krásna kombinácia, ale odporúčame ju skôr do väčších priestorov, kde často svieti slnko. V opačnom prípade môže príliš „zaťažiť“ miestnosť.
  • Ružová – veľmi dievčenská a sladká. Aj keď pomáha zmierniť stres a má upokojujúci účinok na dušu, pri jej výbere buďte opatrní, najmä ak sa bude v spálni zdržiavať aj zástupca mužského sveta!
  • Sivá – jedna z najobľúbenejších farieb v moderných interiéroch. A niet divu – je elegantná a pomerne univerzálna. Dobre ladí v kombinácii s bielym a čiernym nábytkom. Nevadia jej farebné doplnky. Rovnako ako u modrej farby zvoľte radšej teplejšie odtiene. Vhodná je tiež kombinácia sivej farby s belosťou ostatných stien, najmä ak ide o zariadenie malých spální.

Farby do malej spálne by mali byť skôr decentnejšie. Odporúčame aktuálne znovuzrodenie farby zeme a jemné pastelové farby. Pre fanúšikov väčšej ráznosti môžu byť skvelým riešením fototapety, vďaka ktorým bude interiér dynamickejší a originálnejší, ale zároveň v kombinácii so svetlými farbami nebudú opticky zmenšovať priestor.

Pri hľadaní nápadov pre malú spálňu myslite aj na špecifiká vášho bytu. Ak ide o tmavú miestnosť, vzdajte sa aj hlbokých farieb. Okrem toho sa oplatí pohrať sa s formou a materiálmi – napríklad lesklé predné časti dobre odrážajú svetlo, takže miestnosť je jasnejšia.

dekorácie malé spálne

Malú spálňu so šatníkovou skriňou môžete vybaviť posuvnými dverami so zrkadlami. Je to osvedčený spôsob, ako opticky zväčšiť miestnosť a pohodlie nášho používania. Zbavíte sa totiž problémov s miestom pre zrkadlo na stene. A vy vždy viete, že vyzeráte skvele! Po tomto úvode môžeme prejsť ku konkrétnym veciam ...

Ako zariadiť malú spálňu?

Stojíte uprostred štvorcovej miestnosti, ktorá sa má stať vašou vysnívanú spálňou a neviete, čo s ňou? My to už vieme – a radi vám napovieme! Po prvé, máte dôvody na radosť. Táto miestnosť je veľmi tvarovateľná a poskytuje veľa možností usporiadania! Posteľ a skrine, ak to priestor dovolí, môžete umiestniť prakticky ľubovoľne.

Náš návrh? Vaše pokojné útočisko v každodennom živote!

Farby stien malej štvorcovej spálne vymaľujte jemnou béžovou farbou v teplom odtieni. Táto farba miluje biele zárubne, dvere a posteľ v rovnakom tóne. Môžete sa tiež rozhodnúť pre nekonvenčnú fototapetu v béžovom odtieni s veľmi jemným, bielym motívom. Použite ju na jednu zo stien. Nábytok do malej spálne nemusí byť tuctový a bez charakteru! To teda v žiadnom prípade! Odporúčame vám napríklad modernú posteľ s kovovým, ozdobnejším rámom. Je na pohľad ľahká, a to je v malých priestoroch veľmi dôležité!

ako zariadiť malú spálňu v panelovom dome

Ak vás priťahuje rozmanitosť farieb, môžete si zvoliť sofistikovanejšiu farbu nábytku – napríklad tyrkysovú skriňu (ešte lepšie bude, ak bude jej predná časť lesklá) alebo komodu. Ak zariaďujete malú spálňu, môže komoda tiež plniť funkciu nočného stolíka!

Steny v spálni sú dobrým miestom pre plagáty a obrazy. Zaveste ju v oblaku vytvorenom z rámov rôznych veľkostí, alebo sa rozhodnite pre minimalistické rastlinné motívy na plátne. Určite vo farbách, ktoré sa hodia k tým, ktoré sú v miestnosti použité, aby ste udržali harmonický vzhľad. Už len jutový koberček a máte hotovo!

Ako zariadiť malú panelákovú spálňu v módnom štýle?

Malá spálňa v paneláku môže byť vaším veľkým kráľovstvom nočných tajomstiev a príjemných začiatkov dňa. Zaujíma vás, ako ju zariadiť, aby sa stala obľúbeným miestom vášho domova? Poradíme vám.

Steny vymaľujte bielou farbou. Nuda neprichádza do úvahy, aj úzku spálňu v paneláku môžete zariadiť nekonvenčne. Naše odporúčanie? Zaujímavá fototapeta! Pre romanticky naladenú ženu navrhujeme očarujúce pivonky. Fanúšička minimalistického dizajnu sa bude celkom určite cítiť dokonale medzi geometrickými vzormi, ktoré vytvárajú včelí plast. Očakávania tých, ktorí stále hľadajú najmódnejšie motívy, vždy naplní monstera.

nábytok do malej spálne

Ako je teda vidieť, stenám v spálni (vyššie uvedené inšpirácie, sú len kvapkou v mori možností!) môžete obliecť rôzne prvky, a tak úplne zmeniť ich charakter. Vždy by však mali byť v súlade s vaším štýlom. A to je recept na neoceniteľný pocit pohodlia. Nie ste presvedčení, že sa fototapety budú hodiť do vášho priestoru? Zostaňte verní farbám krajiny a ozdobte jednu zo stien obrazom v jemne zladených farbách.

Nábytok do malej spálne – bez ohľadu na to, ktorú fototapetu si vyberiete, najlepšie bude svetlá. Biela alebo breza sa budú perfektne hodiť. Monstera má slabosť pre čiernu farbu. Neodporúčame vám preto výber veľkej šatníkovej skrine v tomto odtieni, pretože by mohla zaťažiť priestor. Rám postele by mal splniť svoju úlohu a vytvoriť nádherný kontrast k tmavozelenej farbe listov. V tomto usporiadaní malej spálne sa osvedčila tiež zlatá farba. Hrajte sa teda s prvkami a doplňte priestor štipkou bohatstva.

A potom bývajte a spite s potešením!


 ZARIAĎUJEME PRENAJATÝ BYT-ŠTUDENTSKÚ IZBU: LACNO A RÝCHLO

 AKO ĽAHKO A PÔSOBIVO ZMENIŤ KÚPEĽŇU UKÁŽKOVÉ DEKORÁCIE

TAPETY DO DETSKEJ IZBY A IZIEB TÍNEDŽEROV – PERFEKTNÝ SPÔSOB, AKO RÝCHLO A PÔSOBIVO VYZDOBIŤ INTERIÉR!

Čítajte tiež:
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac
Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky
28.11.2023

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Predvianočné obdobie je najkrajším obdobím roka. Tmavé večery osvetľujú krásne vianočné ozdoby, v obchodoch sa objavujú inšpirácie a nápady na originálne darčeky a my prehľadávame stránky s receptmi, aby sme vybrali tie najlepšie a prekvapili tak našich hostí.

viac