1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Inšpirácia

Interiérový dizajn – trendy v roku 2021

interiérový dizajn 2021

Na to, čo bude v dekoratérstve v novom roku trendy, bude mať obrovský vplyv to, že takmer celý rok 2020 sme boli zavretí v našich domovoch. Jemné riešenia, ktoré doteraz dominovali, nás už omrzeli. Interiérový dizajn v roku 2021 bude pravdepodobne odvážnejší a svojou rozmanitosťou pútavejší pre oči.

Pri zariaďovaní bytu však musíte mať stále na pamäti dve najdôležitejšie pravidlá. Usporiadanie musí byť v prvom rade praktické a funkčné. Vzhľad je až na treťom mieste. Ideálnym riešením je nájsť rovnováhu medzi týmito aspektmi.

Usporiadanie interiéru – farebné vyhotovenia v roku 2021

Názory odborníkov sa rôznia. Na jednej strane mnohí z nich predpovedajú, že rok 2021 sa bude niesť v znamení neutrálnych farieb (modrá alebo tlmená fľaškovozelená). V zariadeniach sa tiež objaví jemná čierna farba. Aj naďalej je trendy púdrovo ružová a horčicová. Na druhej strane existujú aj názory, že v interiéroch v roku 2021 bude viac energických farieb, ktoré nám nahradia silno stagnujúci minulý rok a umožnia vstúpiť do ďalšieho roka s elánom do života.

obrazy na plátne

Zaujímavosťou je, že sa vráti béžová farba. V skutočnosti je už späť. Pri hľadaní inšpirácie na Instagrame alebo Pintereste nájdete veľa interiérového dizajnu, ktorý túto farbu používa. Béžová farba, ktorá bola roky považovaná za známku menej sofistikovaného štýlu, sa teda stala módnou farbou. V zariadeniach nájdete všetky jej odtiene (káva s mliekom, karamel, škorica).

Pokiaľ ide o farebné prevedenie roku 2021, jedno je isté – nebude to nuda. Hľadáte nápad pre seba? Ak ste tak ešte neurobili, stojí za to trochu sa zaoberať psychológiou farieb. Stručne povedané: tým, ako farby ovplyvňujú našu pohodu. Vďaka tejto znalosti vytvoríte priateľské interiéry pre ich obyvateľov.

Mramorové úpravy

Mramorové úpravy – sú ďalším trendom v interiérovom dizajne roku 2021. Hoci z povinnosti kronikára treba spomenúť, že v predchádzajúcich rokoch už boli mramorové úpravy v móde. Sú vhodné pre klasické aj moderne zariadené interiéry. Rovnako ako predtým, tak aj v tomto roku sa „ušľachtilý“ mramor objaví ako dokončovací materiál pre pracovné dosky, schody a parapety.

trendy farieb interiérov

Skvele sa osvedčí aj ako podlaha. Mramorová podlaha poskytuje interiérom výrazný charakter. Je to tiež, a možno predovšetkým, veľmi trvalé riešenie. Ak máte vo vašej domácnosti podlahové kúrenie, využite ešte jednu výhodu mramoru, a to jeho skvelú schopnosť prenášať teplo.

Interiéry vyzdobené odvážnymi fototapetami

Unavení minulým rokom a skutočnosťou, že sme boli zavretí na jednom mieste a náš životný štýl bol obmedzený na minimum, budeme v roku 2021 vyhľadávať vzrušenie. Určitým znamením, ktoré to naznačuje, je trend súvisiaci s úpravami interiéru pomocou fototapiet. Ich „odvážnosť“ je vyjadrená predovšetkým vzormi. Škála možností spojených s posledným uvedeným aspektom môže byť spočiatku skľučujúca. Za zmienku stojí, že pri výbere fototapety treba vziať do úvahy jej technické parametre (okrem iného trvanlivosť, odolnosť voči vode a škrabancom).

mramorové povrchovej úpravy

Vráťme sa však ku vzorom. Vyberte si taký vzor, ktorý bude predzvesťou energickejšieho budúceho roku plného akcie. Alebo vzor fototapety poukazujúci na výzvu, ktorej chceme čeliť v roku 2021? V zásade je voľba obmedzená len vašou predstavivosťou!

Trojrozmerné vzory kúpeľňových a kuchynských obkladov

Ďalší trend, ktorý jasne naznačuje, že interiérový dizajn v roku 2021 nemôže byť nudný. Kúzlo keramických obkladov so štrukturálnou úpravou spočíva v tom, že poskytujú miestnostiam moderný vzhľad a energiu. Nemožno nespomenúť, že vďaka takémuto riešeniu prelomíme určitú jednotvárnosť zariadenia kúpeľne a kuchyne.

Čomu treba venovať osobitnú pozornosť pri výbere keramických obkladov? Rovnako ako v prípade fototapiet, tak aj tu sú na prvom mieste parametre. Medzi najdôležitejšie vlastnosti patrí okrem iného odolnosť voči oderu, protišmykové vlastnosti a nasiakavosť. Ten posledný faktor je výnimočne dôležitý v prípade kúpeľne, rovnako ako protišmykové vlastnosti. Odolnosť voči oderu je vyjadrená piatimi triedami. Je to veľmi dôležitá informácia najmä pre tie časti bytov, ktoré sú vystavené mechanickému poškodeniu.

Nábytok so zaoblenými hranami

Tento trend bol s nami už v uplynulom roku. Nič nenasvedčuje tomu, že by nábytok so zaoblenými hranami a zakrivenou líniou prestal byť potešením pre oči v interiérovom dizajne roku 2021. Samozrejme, voľba je na vás. Ak je vám bližšia surová estetika, potom sa lepšie osvedčí nábytok s jednoduchými tvarmi.

nábytok so zaoblenými hranami

Zaoblené hrany a zakrivené línie sú naopak spôsobom zariadenia interiéru, ktorý sa vyznačuje určitou vitalitou a energiou – niečím, čo rozhodne potrebujeme nielen v našich bytoch.

Bez ohľadu na vyššie opísané jednotlivé trendy bude v interiérovom dizajne v roku 2021 prevládať ten jeden hlavný, čiže uvedená potreba určitej dávky šialenstva a čerpanie všetkého plnými dúškami. Zdá sa, že je to najlepší recept na vytvorenie perfektnej a pútavej výzdoby bytu.


AKO ZARIADIŤ OBÝVACIU IZBU S KUCHYŇOU?

AKO ZARIADIŤ MALÚ SPÁLŇU? POZRITE SI NAŠE NÁPADY!

ZARIAĎUJEME PRENAJATÝ BYT-ŠTUDENTSKÚ IZBU: LACNO A RÝCHLO

Čítajte tiež:
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac
Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky
28.11.2023

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Predvianočné obdobie je najkrajším obdobím roka. Tmavé večery osvetľujú krásne vianočné ozdoby, v obchodoch sa objavujú inšpirácie a nápady na originálne darčeky a my prehľadávame stránky s receptmi, aby sme vybrali tie najlepšie a prekvapili tak našich hostí.

viac