1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Kuchyne

Fototapety do kuchyne – originálny spôsob jedinečného usporiadania interiéru

3D fototapety

Fototapety na stenu vždy zdobili naše interiéry. Radi ich používame v spálňach, obývacích izbách a detských kútoch. Sú to ideálne dekoratívne prvky do moderných aj klasických miestností. A čo kuchyňa? Je použitie fototapety v kuchyni dobrým riešením? Samozrejme! Poradíme vám s výberom materiálu a motívu fototapety tak, aby vyhovovala vášmu domovu a potrebám.

Kuchynská fototapeta – kvalitný materiál je veľmi dôležitý

Obchody ponúkajú rôzne kuchynské tapety, ktoré majú zvýrazniť charakter interiéru. Pri kúpe fototapety do kuchyne je však dôležité venovať pozornosť kvalite materiálu, z ktorého je vyrobená. Vďaka správnemu výberu materiálu si budete môcť užívať našu dekoráciu dlhé roky bez toho, aby ste museli investovať do nákladných a časovo náročných renovácií.

Fototapety do kuchyne sú umývateľné – funkčnosť a atraktívnosť v jednom

Na steny v kuchyni sú najvhodnejšie vinylové fototapety na vliesovom podklade. Tento materiál je obzvlášť odolný voči zvýšenej teplote a vlhkosti v kuchyni.

Vinyl vám pomôže aj pri každodennom čistení. Hladký povrch fototapety do kuchyne možno ľahko utrieť vlhkou handričkou, aby ste sa zbavili nečistôt z varenia.

Vinylové fototapety sú trvanlivé a odolné voči rôznym vonkajším vplyvom, takže ich môžete v kuchyni ľahko použiť namiesto keramických obkladov alebo sklenených panelov.

Samolepiace fototapety do kuchyne – rýchly spôsob vytvorenia dizajnérskeho priestoru

Pri príprave renovácie by ste mali venovať pozornosť samolepiacim fototapetám do kuchyne. Tento rýchly a jednoduchý spôsob renovácie stien dodá každej kuchyni jedinečný vzhľad.

Fototapety do kuchyne

Široká škála farieb a vzorov samolepiacich tapiet do kuchyne umožní každému nájsť motív, ktorý bude dokonale ladiť s usporiadaním jeho interiéru. Vďaka odolnému materiálu, ktorý sa dá ľahko utrieť handričkou, sa nemusíte obávať nečistôt z kulinárskych dobrodružstiev.

Kam nalepiť kuchynskú fototapetu s jedinečným vzorom?

Hľadáte ideálne miesto na montáž fototapety do kuchyne? Veľmi často si ani neuvedomujeme, že tapety nie sú len rýchlym riešením pre prázdne biele steny. Zvážte, či sa vami vybraný vzor fototapety do kuchyne hodí na celú stenu, prípadne, či neexistuje iné originálne riešenie pre váš priestor.

Krásna fototapeta do kuchyne medzi skrinkami

V našich kuchyniach sú steny medzi pracovnou doskou stola a skrinkami často obložené obkladačkami v tlmených farbách alebo kuchynskými panelmi s citrónmi, čerešňami a kávou. Na tomto mieste stojí za uváženie použiť kreatívnu fototapetu.

Vysokokvalitné materiály, z ktorých sú vyrobené, sú dokonalou náhradou za iné dekorácie a vďaka obrovskému výberu vzorov a modelov si môžete vytvoriť interiér, ktorý vyhovuje vašim potrebám a štýlu. Je to funkčnosť a originalita v jednom!

Samolepiace fototapety na čelnú stranu kuchynských skriniek

Renovácia kuchynského nábytku nemusí byť zdĺhavá a náročná. Tapety na kuchynské skrinky sú ďalším nápadom na jedinečnú renováciu miestnosti.

Hlavnou výhodou samolepiacej kuchynskej fólie je jej odolnosť voči nepriaznivým podmienkam. Vďaka tomu môžete ľahko udržiavať predné časti kuchynských skriniek čisté. Striekajúca mastnota a rozliaty džús už nebudú problém!

Fototapety do kuchyne

Najobľúbenejšie vzory fototapiet do kuchyne a jedálne

Geometrické variácie, farebné kvety alebo malebná krajina? Pri výbere vzoru tapety do kuchyne je potrebné zvážiť všetky možnosti! Nezabudnite však na správnu rovnováhu dekoratívnych prvkov, aby interiér nebol zbytočne chaotický.

3D fototapety sú veľmi výrazné dekoračné prvky. Tieto dekorácie určite hrajú v interiérovom dizajne prvé husle. Pri výbere modernej 3D fototapety do kuchyne sa snažte udržať jej okolie v minimalistickom štýle – nábytok s jednoduchou formou, doplnky v jemných farbách.

Obľúbené sú aj farebné fototapety do kuchyne s kvetinami, zeleninou, bylinkami alebo kávovým motívom. Takéto doplnky určite upútajú pozornosť vašich hostí a stanú sa krásnou dekoráciou, ktorá zvýrazní váš vkus.

fototapiet do kuchyne a jedálne

Odporúčame pozrieť si aj panoramatické fototapety do kuchyne, ktoré sú nádhernou spomienkou na dovolenkové výlety a priblížením sa k prírode. Kuchyňa bude s horskou krajinou, prímorskou plážou alebo zahmleným lesom vyzerať skvele. Takéto doplnky vytvárajú v interiéri jedinečnú atmosféru!

Keramické obklady alebo fototapety do kuchyne?

Predtým, ako začnete s rozsiahlou rekonštrukciou, zvážte, či je naozaj potrebné investovať do nákladných riešení, ktoré projekt len predĺžia (napr. inštalácia obkladov alebo kuchynských panelov). Oplatí sa hľadať lacnejšie, rýchlejšie inštalovateľné a kvalitné spôsoby, ako výrazne zmeniť váš priestor. Kuchynské fototapety sú praktickým a originálnym riešením pre váš domov.


OBÝVACIU IZBU ZARIAĎUJEME V PROVENSÁLSKOM ŠTÝLE! INŠPIRÁCIA A NÁPADY DO RUSTIKÁLNEHO INTERIÉRU

AKO ZARIADIŤ OBÝVACIU IZBU S KUCHYŇOU?

AKO NALEPIŤ FOTOTAPETU? PRAKTICKÉ TIPY A TRIKY

Čítajte tiež:
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac
Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky
28.11.2023

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Predvianočné obdobie je najkrajším obdobím roka. Tmavé večery osvetľujú krásne vianočné ozdoby, v obchodoch sa objavujú inšpirácie a nápady na originálne darčeky a my prehľadávame stránky s receptmi, aby sme vybrali tie najlepšie a prekvapili tak našich hostí.

viac