1. /
    2. Pre zákazníkov
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Obývacia izba

Obývačka v štýle boho – zariadenie a inšpirácia pre umeleckú premenu interiéru

obývačka v štýle boho

Obľúbený medzi umelcami, módnymi návrhármi a interiérovými dizajnérmi, objavil sa vo veľkom štýle v bytoch obklopených ruchom mesta. Štýl boho, o ktorom hovoríme, nám umožňuje vyjadriť sa bez obmedzenia pri zariaďovaní interiéru, a vďaka tomu sa stal nadčasovým trendom.

Štýl boho je veľmi rozmanitý, niekedy prekvapivý a pútavý. Je to nádherná zmes farieb, textúr a vzorov, ktorá kombinuje vplyvy a prvky rôznych epoch a kultúr. Preto tak ochotne vnášame túto jedinečnú atmosféru aj do vašich domovov.

Povieme vám, ako vyzdobiť obývačku v štýle boho tak, aby ste v ňom zachytili podstatu tejto jedinečnej estetiky: kreativitu, nadšenie a ľahkosť života.

Štýl boho v interiérovom dizajne: atraktívna hra farieb a etnických motívov

Eklektickosť štýlu boho znamená, že pri navrhovaní priestoru v tomto štýle neexistujú žiadne pevné pravidlá. Existujú však spoločné postupy, ktoré sú skvelým východiskovým bodom pre zariadenie:

  • Priestory inšpirované bohémskym štýlom sú plné svetla, ktoré perfektne zdôrazňuje jedinečnú farbu, textúru a etnický dizajn miestnosti.
  • Vďaka štýlu boho sa môžete odviazať. Neexistuje niečo také ako „príliš veľa“. Používate dekorácie, ktoré vytvoria atmosféru, aká sa vám páči a máte z nej dobrý pocit. Preto odvážne kombinujte zdanlivo nehodiace sa jedinečné doplnky, ktoré nájdete napríklad na blších trhoch.
  • V estetike boho fungujú rôzne typy nábytku a doplnkov. Vašou hlavnou úlohou bude šikovne ich skombinovať a vytvoriť požadovanú atmosféru.
 
obývačka v štýle boho
 
Provensálsky štýl v interiéri
 
jaky obraz si vybrať do obyvacej izby
 

Ako zariadiť obývačku v štýle boho?

Obývačka je srdcom domova. Je to priestor, ktorý spája členov domácnosti a poskytuje odpočinok po ťažkom dni v práci. Boho kladie dôraz na dekorácie inšpirované prírodou, preto sa neoddeliteľnou súčasťou obývačky stanú bujné rastliny, drevené prvky a teplé farby. Aké sú teda najlepšie nápady na výzdobu obývačky v štýle boho?

Farby stien v obývačke boho

Štýl boho sa vyvíjal od prvých inšpirácií čerpaných z bohémskej umeleckej scény. Bol vtedy farebnejší a energickejší. V dnešnej dobe štýl boho umožňuje farebné kombinácie v tlmenejších farbách. Farby stien sú navrhnuté tak, aby vytvorili bezpečné pozadie, vďaka ktorému budú výraznejšie nevšedné doplnky v kontrastných odtieňoch.

módne salónik

V obývačke v štýle boho budú prevládať farby zeme, ako napríklad béžová, odtiene hnedej, khaki alebo svetlejšie odtiene šedej. Objaví sa tiež biela, ktorá bude ľahko nadväzovať na škandinávsky štýl, ale nasýtené farby a vzory dekoratívnych prvkov nádherne zdôraznia originalitu interiérového dizajnu. Zachovanie tlmeného tónu steny umožní vytvoriť harmonický podklad pre umelecké zariadenie.

Nábytok do obývačky v štýle boho

Nábytok v obývačke v štýle boho, to je výbava s históriou. Nemusí nevyhnutne ísť o originálne doplnky z predošlých období. Môžu byť úplne nové, dôležité však je, aby vyzerali, že žili svoj život predtým, ako sa dostali do vášho domova. Mali by vyzerať, akoby ešte pred chvíľou stáli na trhovisku v odľahlom kúte Južnej Ameriky.

Ratan, rafia a prútie sú klasické materiály pre výrobu nábytku v štýle boho. Základom výzdoby obývačky bude veľká a pohodlná pohovka s mäkkým čalúnením – často udržiavaná v pastelových farbách. Ohromujúci ratanový nábytok dodá priestoru tropický nádych. Vybavenie v štýle vintage, teda komoda, skriňa alebo konferenčný stolík z tmavého dreva, bude dokonale kontrastovať s tlmenými farbami ostatných doplnkov.

 
obývačka v štýle boho
 
obývačka v štýle boho
 

Nezabudnite na marocké otomany a taburetky alebo originálne zrenovované stoličky z babičkinej pôjdy. Veľký počet mäkkých miest na odpočinok je nevyhnutný na vytvorenie oddychového prostredia.

Prírodné materiály, etnické vzory a rastliny v kvetináčoch – to je podstata štýlu boho.

V zariadení obývačky v štýle boho používame veľa prírodných materiálov. Ide predovšetkým o textílie s bohatými etnickými vzormi a zvieracími motívmi, teda vankúše, mäkké deky so strapcami. Veľmi populárne sú aj asymetricky zavesené obrazy canvas,závesné macramé, perzské koberce alebo vlastné ručné práce.

Rastlín v kvetináčoch nie je vo vašom boho dome nikdy dosť. Boho obývačka je založená na prírode, ktorá pokrýva takmer každý kút priestoru. Ak nemôžete mať doma veľa rastlín, môžete interiér vyzdobiť dekoráciami, ako sú napríklad fototapety s kvetinami či fototapety s motívom prírody.

obývačka v štýle boho

Skôr ako začnete zariaďovať obývačku v štýle boho, uistite sa, že máte dostatok priestoru na jej umeleckú výzdobu. Štýl boho je nekonečná vrstva maličkostí, ktoré, aj keď spolu vytvárajú vizuálny chaos, vyzerajú jednoducho krásne.

Obývačka boho v modernej verzii

Chcete vyskúšať moderný štýl boho? Je to jednoduché! Moderná obývačka v štýle boho je predovšetkým odvážna kombinácia farieb. Môžu to byť tmavšie farby stien alebo zmes výrazných doplnkov s neobvyklými farbami a textúrou.

Pri navrhovaní obývačky v modernom bohémskom štýle môžete kombinovať elegantné prvky s atraktívnymi boho-chic akcentami, ktoré poskytujú ďalšiu paletu odtieňov a individuality. Kombinujte svetlé steny s výraznými vintage doplnkami, alebo vedľa prútených doplnkov položte nejakú drobnosť z kovu. Výzdoba novej obývačky závisí od množstva nápadov, ktoré prichádzajú do úvahy pri takýchto eklektických kombináciách.


FOTOTAPETY DO KUCHYNE – ORIGINÁLNY SPÔSOB JEDINEČNÉHO USPORIADANIA INTERIÉRU

OBÝVACIU IZBU ZARIAĎUJEME V PROVENSÁLSKOM ŠTÝLE! INŠPIRÁCIA A NÁPADY DO RUSTIKÁLNEHO INTERIÉRU

OBRAZY DO SPÁLNE A OBÝVAČKY – AKÝ MOTÍV, TYP A VEĽKOSŤ OBRAZU VYNIKNE VO VAŠOM INTERIÉRI?

Čítajte tiež:
Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie
21.03.2024

Obrazy do kuchyne a jedálne - chutné inšpirácie na stenové dekorácie

Kuchyňa si zaslúži viac než len funkčný dizajn; túži po štipke osobnosti, troche kreativity a bohatej porcii štýlu. Kuchyne a jedálne, epicentrá kulinárskych tvorov a spoločenských stretnutí, by mali odrážať nielen funkčnosť, ale aj teplo a osobnosť tých, ktorí ich obývajú.

viac
Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024
23.02.2024

Ako si moderne zariadiť kúpeľňu? Tipy a trendy na rok 2024

Ak snívate o tom, že vaša kúpeľňa bude jedinečná, ste na správnom mieste. Ponorme sa do sveta luxusných kúpeľňových trendov, kde záleží na každom detaile, a premeňme svoj priestor na oázu štýlu a pohodlia.

viac
Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie
15.12.2023

Aké zrkadlo do kúpeľne? Praktické tipy a inšpirácie

Zrkadlo zohráva kľúčovú úlohu, nielen nám pomáha v každodenných rituáloch, ale tiež je dôležitým dekoračným prvkom. V dnešnom článku rozvineme tému výberu zrkadla do kúpeľne, preskúmame rôzne typy zrkadiel, povedieme sa praktickými tipmi a inšpiráciami a pozrieme sa na aktuálne trendy.

viac
Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky
28.11.2023

Vianočná výzdoba interiéru – praktické dekorácie na sviatky

Predvianočné obdobie je najkrajším obdobím roka. Tmavé večery osvetľujú krásne vianočné ozdoby, v obchodoch sa objavujú inšpirácie a nápady na originálne darčeky a my prehľadávame stránky s receptmi, aby sme vybrali tie najlepšie a prekvapili tak našich hostí.

viac